ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γκάζι στον τουρισμό με καύσιμο τα εμβόλια

Γκάζι στον τουρισμό με καύσιμο τα εμβόλια

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την έναρξη του ειδικού σχεδίου «Γαλάζια Ελευθερία» που αφορά στον καθολικό εμβολιασμό των νησιών, αποτυπώνουν την κεντρική βούληση της κυβέρνησης, όπως την μεταφέρουν κυβερνητικά στελέχη στο MR: «ο εμβολιασμός» λένε «είναι το μοναδικό αντίδοτο σε αυτή την πανδημία και όσο πιο γρήγορα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα τόσο πιο γρήγορα θα αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια».

Και πράγματι σύμφωνα με πληροφορίες του MR η κυβέρνηση θέλει να πατήσει γκάζι στον εμβολιασμό σε όλα τα επίπεδα. Τα επόμενα 24ωρα μάλιστα θα έχουμε ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό μίας ακόμα κοινωνικής ομάδας, όσων δεν μπορούν για οποιδήποτε πρόβλημα υγείας να πάνε σε εμβολιαστικό κέντρο. Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει κινητές μονάδες που θα εμβολιάζουν τους πολίτες κατ΄οίκον, επίσης με το Johnson and Johnson, καθώς το γεγονός πως είναι μονοδοσικό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό την συγκεκριμένη διαδικασία.

Κατά τα λοιπά, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός, ο στόχος είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου να έχουν εμβολιαστεί όλα τα νησιά στο σύνολο, ώστε να μπορέσει να δουλέψει ο τουρισμός με ασφάλεια, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους.

Το είπε εξάλλου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες δηλώνοντας πως «η πρωτοβουλία αυτή έχει μία σύνθετη διάσταση, υγειονομική, κοινωνική, οικονομική, αλλά και γεωστρατηγική, σε κάποιες πλευρές της. Είναι λοιπόν μία υπόθεση εθνική και γι’ αυτό και πρέπει να πετύχει όπως πετυχαίνει συνολικά η επιχείρηση Ελευθερία και φυσικά για να γίνει αυτό θα χρειαστούμε την αρωγή σας και τη στήριξή σας» κατέληξε ο πρωθυπουργός. Την προσπάθεια άλλωστε θα συνδράμουν και οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Στην τελική ευθεία

Την ίδια ώρα τα φώτα πέφτουν στις σημερινές και αυριανές ενημερώσεις για το επόμενα βήματα στην άρση των μέτρων. Οσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να μεταφερθεί στις 12.30 βοηθώντας περαιτέρω την λειτουργία της εστίασης.

Επίσης αναμένεται η οριστική κατάργηση των των sms και μαζί το τέλος του click away και του click in shop. Oσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, αυτές όπως όλα δείχνουν θα γίνεται με επίδειξη self test για τις μετακινήσεις με πλοίο, τρένο, αεροπλάνο και με « «ισχυρή σύσταση» για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News