Business & Finance Τρίτη 11/05/2021, 13:16
BUSINESS & FINANCE

Τα 3 ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 12 ασφαλέστερα της Ευρώπης

Τα 3 ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 12 ασφαλέστερα της Ευρώπης

Τρία ελληνικά νησιά συμπεριέλαβε ο οργανισμός European Best Destinations (EBD) στη λίστα με τα «ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης για παραδεισένιες διακοπές που συνδυάζουν ασφάλεια και αναψυχή φέτος το καλοκαίρι».

Ο οργανισμός χρησιμοποίησε κριτήρια όπως ο χαμηλός αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας και κατά την τρέχουσα περίοδο, η ύπαρξη υγειονομικών πρωτοκόλλων από τις αρχές και η αναγνώριση των ξένων πιστοποιητικών εμβολιασμού, ώστε οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί ή επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού να μην υπόκεινται στην υποχρέωση καραντίνας.

Με βάση αυτά τα κριτήρια, η Μαδέρα της Πορτογαλίας θεωρείται το ασφαλέστερο νησί της Ευρώπης, με τους Αντίπαξους να βρίσκονται στην τρίτη θέση. Στη λίστα μπήκαν επίσης η Κρήτη και η Κέρκυρα.

«Οι παραλίες με τη λευκή άμμο, τα κρυστάλλινα νερά και ο πληθυσμός των μόλις 20 μόνιμων κατοίκων δημιουργούν το τέλειο ‘μυστικό νησί’ για covid-free διακοπές φέτος το καλοκαίρι», αναφέρει η EBD για τους Αντίπαξους.

«Εξακολουθούμε να συστήνουμε σύνεση και συμβουλεύουμε τους ευάλωτους ανθρώπους να καθυστερήσουν τα ταξίδια τους έως ότου να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου», τονίζει ο οργανισμός.

Ολόκληρη η λίστα με τα ασφαλέστερα νησιά:

1. Μαδέρα, Πορτογαλία.

2. Πόρτο Σάντο, Πορτογαλία.

3. Αντίπαξοι, Ελλάδα.

4. Κόρβο, Πορτογαλία.

5. Κρήτη, Ελλάδα.

6. Φλόρες, Πορτογαλία.

7. Μάλτα.

8. Κέρκυρα, Ελλάδα. 

9. Λα Γκομέρα, Ισπανία.

10. Κόρτσουλα, Κροατία.

11. Μινόρκα, Ισπανία. 

12. Κύπρος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Forbes

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News