Business & Finance Τρίτη 20/02/2024, 07:37
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από τη Δανία στο άγνωστο: Το ταξίδι μιας αεροπορικής με μυστήριο προορισμό 

Από τη Δανία στο άγνωστο: Το ταξίδι μιας αεροπορικής με μυστήριο προορισμό 

Εχετε σκεφτεί ποτέ απλώς να ετοιμάσετε μία βαλίτσα, να κατευθυνθείτε προς το αεροδρόμιο και από εκεί να πάτε όπου σας βγάλει; 

Η Scandinavian Airlines, μία αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Σουηδία, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δυνατότητα που έχουν τα μέλη του προγράμματος ανταμοιβής EuroBonus να κάνουν κράτηση για μια εμπειρία πτήσης την οποία αποκαλεί «Άγνωστος προορισμός».

Σε ένα δελτίο τύπου, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι «μέσα σε λίγα λεπτά» από την ανακοίνωση στις 12 Φεβρουαρίου, περισσότερα από 1.000 μέλη έκαναν αίτηση για την πτήση-έκπληξη. Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων έκλεισε 24 ώρες αργότερα και όσοι επιλέχθηκαν για το ταξίδι είχαν ακόμη μία μέρα για να επιβεβαιώσουν ότι θα πάνε και να πληρώσουν.

Αντί για χρήματα, οι ταξιδιώτες έπρεπε να εξαργυρώσουν 30.000 μίλια για μια θέση. Αν κάποιος επιλέχθηκε και δεν είχε αρκετά μίλια ή πόντους, μπορούσε να δώσει χρήματα για να συμπληρώσει το ποσό. Το ταξίδι θα ξεκινήσει από την Κοπεγχάγη στις 5 Απριλίου και θα επιστρέψει στην ίδια πόλη στις 8 Απριλίου.

Το μόνο που γνωρίζουν οι ταξιδιώτες είναι ότι η πτήση θα διαρκέσει μερικές ώρες. Ο προορισμός θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της πτήσης. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του ταξιδιού, όσοι ζήσουν την περιπέτεια θα λάβουν οδηγίες από την Scandinavian Airlines για το τι να πακετάρουν.

Οι πτήσεις μυστηρίου σημειώνουν άνοδο στη δημοτικότητα

Η Scandinavian Airlines δεν είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που αγκαλιάζει τους μυστηριώδεις προορισμούς.

Η Lufthansa προσφέρει επί του παρόντος ένα πρόγραμμα που ονομάζεται “Lufthansa Surprise”, όπου μπορεί κανείς να επιλέξει το αεροδρόμιο αναχώρησης και ένα γενικό θέμα για το είδος των διακοπών που αναζητά.

Μόλις κλείσει το εισιτήριό του, η αεροπορική εταιρεία αποκαλύπτει τον προορισμό και δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης της κράτησης. 

Το 2023 η Wizz Air, πραγματοποίησε μια πτήση μυστηρίου από τη Βενετία προς τη Σαουδική Αραβία για λίγες μέρες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Οι Γερμανοί τουρίστες βάζουν το χέρι στην τσέπη για την Ελλάδα – Ο πιο ακριβός προορισμός τους

Κεφαλογιάννη: Το άνοιγμα σε νέες αγορές θα αυξήσει τα τουριστικά έσοδα

Το Eastern & Oriental Express μπήκε ξανά στις ράγες – Πόσο κοστίζει το ταξίδι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News