Business & Finance Πέμπτη 12/10/2023, 12:38
EUROSTAT

Εμπορικές πτήσεις: Αύξηση και τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα – Η μεγαλύτερη στην Ε.Ε.

Εμπορικές πτήσεις: Αύξηση και τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα – Η μεγαλύτερη στην Ε.Ε.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις εμπορικές πτήσεις έναντι του 2019 κατέγραψε η Ελλάδα τον φετινό Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., οι οποίες στην πλειονότητά τους είχαν χαμηλότερο αριθμό πτήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις μόλις έξι χώρες της Ε.Ε. που είχαν περισσότερες εμπορικές πτήσεις αυτό τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, τη χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό. Η αύξηση στην Ελλάδα ξεπερνά το 10%, ενώ ακολουθούν η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Κροατία, η Ιρλανδία και η Μάλτα. 

Εμπορικές πτήσεις: Αύξηση και τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα – Η μεγαλύτερη στην Ε.Ε.-1

Τα υπόλοιπα κράτη μέλη -πλην των έξι- κατέγραψαν συρρίκνωση τον Σεπτέμβριο, με τη μεγαλύτερη να παρατηρείται στη Λετονία και τη Φινλανδία (περίπου -30%). Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση της Ισλανδίας, η οποία κατέγραψε αύξηση της τάξης του 20%. Υπενθυμίζεται πως δεν είναι μέλος της Ε.Ε.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα, βάσει των στοιχείων της Eurostat, είχε περισσότερες εμπορικές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τον Ιούνιο, ήταν κατά 7,9% περισσότερες από τον αντίστοιχο μήνα του 2019, τον Ιούλιο κατά 11,4% και τον Αύγουστο κατά 9,1%.

Το καλοκαίρι στην Ε.Ε. δεν «έφτασε» το 2019

Αντιθέτως, οι εμπορικές πτήσεις του καλοκαιριού συνολικά στην Ε.Ε. δεν κατάφεραν να φτάσουν στα επίπεδα του 2019. Τον Ιούνιο καταγράφηκαν 10,4% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, τον Ιούλιο -9% και τον Αύγουστο -8,5%. Βέβαια, το φετινό καλοκαίρι υπήρξε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 2022 (Ιούνιος +6,9%, Ιούλιος +7.4%, Αύγουστος 6,6%). 

Η ίδια τάση παρατηρήθηκε και τον Σεπτέμβριο, με αύξηση 7,9% έναντι του ίδιου μήνα το 2022, αλλά και πτώση 8,9% σε σύγκριση με το 2019.

Εμπορικές πτήσεις: Αύξηση και τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα – Η μεγαλύτερη στην Ε.Ε.-2

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αερομεταφορές: Νέοι τριγμοί παρά την επαναφορά στα προπανδημίας επίπεδα

Τέλος εποχής για τα «ταξίδια εκδίκησης»; – Η ακρίβεια μειώνει τις εξορμήσεις

Πόλος έλξης για διεθνείς τουρίστες η Ε.Ε. – Οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News