Business & Finance Πέμπτη 12/10/2023, 09:44
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

EasyJet: Παραγγέλνει 157 αεροπλάνα με option για άλλα 100

EasyJet: Παραγγέλνει 157 αεροπλάνα με option για άλλα 100

Στην παραγγελία 157 αεροσκαφών Airbus SE A320neo θα προχωρήσει η EasyJet, ενώ έχει option για 100 ακόμα, καθώς η ζήτηση για ταξίδια συνεχίζει να αυξάνεται.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι η παραγγελία θα επιτρέψει τη συνέχιση της ανάπτυξής της μετά το 2028. Επίσης, η EasyJet θα μετατρέψει 35 από τα A320neo που είχε παραγγείλει προηγουμένως στα μεγαλύτερα A321neo, καθώς στοχεύει σε καλύτερες οικονομίες κλίμακας.

Η EasyJet είπε ότι η συνολική αξία της προγραμματισμένης αγοράς και των μετατροπών είναι περίπου 19,9 δισ. δολάρια, με βάση τις πιο πρόσφατες τιμές καταλόγου της Airbus. Οι πελάτες συνήθως λαμβάνουν μεγάλες εκπτώσεις για μεγάλες παραγγελίες.

 «Έχουμε χαράξει έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη για να εξυπηρετήσουμε περισσότερους πελάτες και να προσφέρουμε ελκυστικές αποδόσεις για τους μετόχους, που υποστηρίζεται από τη συνεχή εστίαση στο κόστος και τη λειτουργική αριστεία», δήλωσε ο Johan Lundgren, διευθύνων σύμβουλος της EasyJet.

Η αγορά, η οποία απαιτεί έγκριση των μετόχων, θα επιτρέψει στην EasyJet να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη A319 που της έχουν απομείνει, καθώς αυτή η μικρότερη παραλλαγή του αεροπλάνου δεν είναι πλέον δημοφιλής στις αεροπορικές εταιρείες. Η συμφωνία επιτρέπει επίσης στην εταιρεία να αποσύρει περίπου τα μισά αεροσκάφη παλαιότερης γενιάς A320ceo που έχουν κινητήρες λιγότερο αποδοτικών καυσίμων.

Η EasyJet ακολουθεί τα βήματα της ανταγωνιστικής Ryanair, η οποία επίσης ανέλαβε μια τεράστια δέσμευση για αγορά αεροπλάνων, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επιδιώκουν να αντικαταστήσουν παλαιότερα αεροσκάφη τους.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News