Business & Finance Δευτέρα 13/02/2023, 14:27
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Κατασκευαστής μετατρέπει ένα Boeing 737 σε βίλα 7.000 δολαρίων/βραδιά

Κατασκευαστής μετατρέπει ένα Boeing 737 σε βίλα 7.000 δολαρίων/βραδιά

Η ζωή μέσα σε ένα αεροπλάνο φαίνεται πως είναι μία ιδέα που συναρπάζει πολλούς, καθώς όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να μετατρέψουν κάποιο παροπλισμένο αεροσκάφος σε σπίτι τους. Και ενώ οι περισσότεροι καταφεύγουν σε ιδιοκατασκευές και DIY με αποτελέσματα αμφιβόλου αισθητικής, ένας κατασκευαστής στο Μπαλί επιλέγει έναν άλλο δρόμο. Σκοπός του είναι να μετατρέψει ένα Boeing 737 σε μία πολυτελή βίλα με δύο υπνοδωμάτια και πισίνα, για να την νοικιάζει αντί 7.000 δολαρίων την βραδιά.

Κατασκευαστής μετατρέπει ένα Boeing 737 σε βίλα 7.000 δολαρίων/βραδιά-1

Πρόκειται για το project που εμπνεύστηκε ο Felix Demin, ένας κατασκευαστής που έχει στην ιδιοκτησία του την αλυσίδα ξενοδοχείων Bubble Hotel Bali.

Κατασκευαστής μετατρέπει ένα Boeing 737 σε βίλα 7.000 δολαρίων/βραδιά-2

Ο Denim σκεφτόταν αρχικά να αγοράσει ένα ιδιωτικό αεροπλάνο για δική του χρήση, αλλά σύντομα είδε ότι μπορούσε να μετατρέψει το αεροσκάφος σε κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.

Κατασκευαστής μετατρέπει ένα Boeing 737 σε βίλα 7.000 δολαρίων/βραδιά-3

Όταν άρχισε να ψάχνει, βρήκε περίπου 20 αεροπλάνα που θα μπορούσε να αγοράσει στην Ινδονησία και κατέληξε σε ένα Boeing 737.

Κατασκευαστής μετατρέπει ένα Boeing 737 σε βίλα 7.000 δολαρίων/βραδιά-4

Όμως η μεταφορά του στην κορυφή ενός μαγευτικού γκρεμού, κοντά στην παραλία Nyang-Nyang, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ακολουθώντας τις οδηγίες των ανθρώπων της Boeing, οι τεχνίτες του ξεβίδωσαν 50.000 μπουλόνια για να διαλύσουν το αεροπλάνο και να μπορέσουν να το μεταφέρουν μέσα από τους στενούς και γεμάτους καλώδια δρόμους του Μπαλί.

Κατασκευαστής μετατρέπει ένα Boeing 737 σε βίλα 7.000 δολαρίων/βραδιά-5

Το στάδιο του σχεδιασμού διήρκεσε δύο μήνες και η μεταφορά πραγματοποιήθηκε μέσα σε πέντε νύχτες, με τη χρήση δύο γερανών, μιας τεράστιας πλατφόρμας αλλά και αστυνομικής συνοδείας. «Ήταν οι πέντε πιο ξάγρυπνες νύχτες της ζωής μου», είπε στο CNN ο Denim.

Κατασκευαστής μετατρέπει ένα Boeing 737 σε βίλα 7.000 δολαρίων/βραδιά-6

Τελικά, το αεροπλάνο έφτασε στο σημείο όπου θα στηθεί η  Private Jet Villa by Hanging Gardens, σε ύψος 150 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Κατασκευαστής μετατρέπει ένα Boeing 737 σε βίλα 7.000 δολαρίων/βραδιά-7

Στη συνέχεια, τα συνεργεία του Denim άρχισαν να αφαιρούν τα πάντα από το εσωτερικό του αεροπλάνου, ώστε να προχωρήσει η εκτενής ανακαίνιση.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Panida 🇹🇭 Tampa | Travel (@panidapandaa)

Στόχος του είναι η βίλα να εντυπωσιάζει, όπως καταλαβαίνει κανείς από τα σχέδια.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bali Photographer (@koming.darmawan)

 

Ο επισκέπτης θα ανεβαίνει μία σκάλα που οδηγεί στην κύρια είσοδο, στο φτερό του αεροπλάνου. Μέσα θα βλέπει το σαλόνι με το μπαρ και έναν  καναπέ-κρεβάτι, ενώ το αεροπλάνο θα διαθέτει δύο υπνοδωμάτια με walk-in ντουλάπες. Το πιλοτήριο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο μπάνιο.

Ο Demin διαβεβαιώνει ότι το αεροπλάνο έχει περάσει πολλούς ελέγχους ασφαλείας, όμως το φτερό του, που κρέμεται σε τεράστιο ύψος, έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα social media. Ο κατασκευαστής σκοπεύει να τοποθετήσει προστατευτικό τζάμι, όμως παραδέχεται ότι δυσκολεύεται να βρει τεχνίτη που να προτίθεται να αναλάβει ένα τόσο επικίνδυνο έργο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Private Jet Villa by Hanging Gardens (@privatejetvilla)

Σε κάθε περίπτωση, το project αναμένεται να είναι έτοιμο τον Απρίλιο, με μία βραδιά να κοστίζει 7.000 δολάρια.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Έκανε το αεροπλάνο του Ωνάση σπίτι του: Πόσο του κόστισε

Αλλαγή σχεδίων για το Airbus A380: Πόσο θα σας κοστίσει ένας ύπνος στο πιλοτήριο;

Αγόρασε ένα Boeing 747 για 1,2 ευρώ – Τι το έκανε

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News