Business & Finance Πέμπτη 1/02/2024, 14:40
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πώς τα πάει η Σιγκαπούρη με τον τουρισμό;

Πώς τα πάει η Σιγκαπούρη με τον τουρισμό;

Οι τουρίστες από το εξωτερικό που επισκέφτηκαν τη Σιγκαπούρη το 2023 υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 13,6 εκατ. σε σύγκριση με τα 6,3 εκατ. του 2022.

Αξιωματούχοι της χώρας δήλωσαν πως αυτός ο αριθμός αποτελεί το 71% των τουριστών του 2019, γεγονός που δείχνει μεν την ανάκαμψη του τουρισμού, αλλά και το περιθώριο βελτίωσης που υπάρχει, για να γίνει αυτή ολική.

Αναφορικά με την εθνικότητα των τουριστών που επισκέφτηκαν τη Σιγκαπούρη τη χρονιά που μας πέρασε, οι περισσότεροι ήταν από την Ινδονησία (2,3 εκατ.), ακολούθησαν οι Κινέζοι (1,4 εκατ.) και ύστερα οι Μαλαισιανοί (1,1 εκατ.).

«Άλλες βασικές αγορές που παρουσίασαν έντονη ανάκαμψη περιλαμβάνουν την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ», πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

Μεγαλύτερη παραμονή

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι επισκέπτες πέρασαν περισσότερο χρόνο στη Σιγκαπούρη σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.

Η μέση διάρκεια παραμονής το 2023 ήταν περίπου 3,8 ημέρες, σε σύγκριση με 3,4 ημέρες για την ίδια περίοδο το 2019.

Οι εισπράξεις από τον τουρισμό εκτιμάται ότι θα φτάσουν μεταξύ 24,5 δισ. έως 26 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (SG) (18,28 δισ. έως 19,4 δισ. δολάρια) για ολόκληρο το 2023, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 18 δισ. έως 21 δισ. δολάρια SG που καθορίστηκε το 2023.

Η χώρα αναμένει ότι ο τουριστικός τομέας θα συνεχίσει να ανακάμπτει, με γνώμονα τη βελτιωμένη παγκόσμια συνδεσιμότητα και χωρητικότητα πτήσεων, καθώς και την εφαρμογή του αμοιβαίου ταξιδιού 30 ημερών χωρίς βίζα μεταξύ Κίνας και Σιγκαπούρης.

Ως εκ τούτου, προβλέπει ότι οι διεθνείς αφίξεις επισκεπτών στη Σιγκαπούρη αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 15 με 16 εκατομμύρια, φέρνοντας γύρω στα 26 δισ. έως 27,5 δισ. δολάρια SG σε έσοδα από τον τουρισμό.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg

Καλοί οιωνοί για τον τουρισμό: Σε θετική τροχιά οι κύριες αγορές της Ελλάδας

Οι διακοπές των 10 εκατ. δολαρίων – Κυνηγώντας γοργόνες και χαμένους θησαυρούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News