Business & Finance Τετάρτη 31/01/2024, 11:33
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg

Έπειτα από ένα εκπληκτικό 2023, η Ελλάδα οδεύει προς ένα ακόμα τουριστικό ρεκόρ φέτος, όμως αυτό ίσως να μην είναι και τόσο καλό για όσους θέλουν να επισκεφτούν τα πιο δημοφιλή νησιά της, σημειώνει το Bloomberg.

Το περσινό καλοκαίρι έφερε συνωστισμό από τους τουρίστες που κατέβαιναν από τα κρουαζιερόπλοια στα σοκάκια της Μυκόνου και της Σαντορίνης, πανάκριβες τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, μποτιλιάρισμα  στους δρόμους και πολυκοσμία στις παραλίες.

Όμως, όπως τονίζει το Bloomberg, αυτή είναι η εικόνα μόνο σε μερικά σημεία και δεν είναι ενδεικτική μιας χώρας με 227 κατοικημένα νησιά και άφθονους κρυμμένους προορισμούς στα ηπειρωτικά.

Και ενώ όσοι αναζητούσαν την πολυτέλεια θα δυσκολεύονταν έως τώρα να την βρουν εκτός των δημοφιλών αυτών προορισμών, πλέον αυτό αλλάζει. Το αμερικανικό πρακτορείο συγκέντρωσε μια λίστα με τα πιο συναρπαστικά νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν φέτος στην  Ελλάδα, σε μέρη λιγότερο γνωστά για τους ξένους ταξιδιώτες.

Odera – Τήνος

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-1

Καθώς η Τήνος επιδιώκει να κινηθεί και πέραν του θρησκευτικού τουρισμού, αποκτά το πρώτο της πολυτελές ξενοδοχείο. Το Odera βρίσκεται κοντά στην παλιά πόλη και διαθέτει 77 δωμάτια, πολλά με απευθείας πρόσβαση στην κοινή πισίνα. Οι τιμές ξεκινούν από τα 320 ευρώ το βράδυ.

Gundari – Φολέγανδρος

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-2

Το πρώτο luxury ξενοδοχείο σε ένα νησί που χαρακτηρίζεται σαν «Μύκονος χωρίς τη νυχτερινή ζωή», το Gundari έχει 27 δωμάτια, όλα με ιδιωτικές πισίνες και θέα στη θάλασσα. Το γεγονός ότι το σήμα της κινητής τηλεφωνίας δεν είναι καλό στην περιοχή, αυτό είναι η ευλογία και η κατάρα του να βγαίνεις πραγματικά από το δίκτυο, σημειώνει το Bloomberg. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 600 ευρώ το βράδυ.

One&Only Kea Island – Τζια 

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-3

Η Τζια δεν είναι ακόμα γνωστή για τους ξένους, αν και την προτιμούν οι Αθηναίοι για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Εκεί άνοιξε το δεύτερο ξενοδοχείο της One&Only στην Ελλάδα, μετά το ντεμπούτο της εταιρείας στην Αθήνα. Στο resort, κάθε δωμάτιο είναι μια αυτόνομη βίλα με τη δική της πισίνα, με τη μικρότερη να καλύπτει 75 τ.μ. Οι τιμές ξεκινούν από τα 2.500 ευρώ.

Avant Mar – Πάρος 

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-4

Το Avant Mar άνοιξε πέρυσι, αλλά φέτος θα είναι η πρώτη  του ολόκληρη καλοκαιρινή σεζόν. Κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου είναι η 55 μέτρων πισίνα που βλέπει τη θάλασσα,  όπως και το εστιατόριο Matsuhisa Paros του Nobu. Οι τιμές ξεκινούν από τα 400 δολάρια.

91 Athens Riviera – Αθήνα

Αυτά είναι τα 5 νέα ελληνικά ξενοδοχεία που «περιμένει» το Bloomberg-5

Πρόκειται για ένα πολυτελές κάμπινγκ, που όπως γράφει το Bloomberg, είναι πολύ πιο στυλάτο από το μέσο glamp: Οι σκηνές μοιάζουν με φουτουριστικά βότσαλα της θάλασσας και έχουν κλιματισμό, πισίνες και πανοραμικούς γυάλινους τοίχους. Το members club διαθέτει γήπεδα τένις, εγκαταστάσεις fitness, ιδιωτική παραλία και το εστιατόριο Barbarossa. Οι τιμές ξεκινούν από τα 900 ευρώ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Έρχεται Radisson Blu στη Μάνη – Το νέο resort που ανοίγει το 2025

Τα σχέδια του ομίλου Mitsis για το Ιντεάλ

Επένδυση 40 εκατ. για νέο πολυτελές ξενοδοχείο στη Γλυφάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News