Business & Finance Τετάρτη 31/01/2024, 16:05
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Και η κρουαζιέρα θύμα των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

Και η κρουαζιέρα θύμα των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι εταιρείες κρουαζιέρας αναγκάζονται να ακυρώσουν ή να αλλάξουν τα ταξίδια τους καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Royal Caribbean, η Carnival Corporation και η MSC Cruises είναι μεταξύ εκείνων που αποφάσισαν να προσαρμόσουν τα δρομολόγιά τους ή να σταματήσουν τελείως τα ταξίδια τους, για να αποφύγουν να περάσουν από την Ερυθρά Θάλασσα λόγω των επιθέσεων των Χούθι.

Η Carnival Corporation είναι η τελευταία που ανακοίνωσε αλλαγές στα δρομολόγια, επιβεβαιώνοντας ότι θα επαναδρομολογήσει 12 πλοία τον Μάιο, προκειμένου να αποφύγει τη διέλευση από την Ερυθρά Θάλασσα.

Δεν ανέφερε ποια δρομολόγια ήταν πιθανό να επηρεαστούν.

Ωστόσο, ορισμένες επωνυμίες της Carnival Corporation, συμπεριλαμβανομένων των Costa Cruises και Seabourn, έχουν ήδη ανακοινώσει ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων.

Η Costa Cruises ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ακυρώνει ένα ταξίδι που είχε προγραμματιστεί να πλεύσει μέσω της Ερυθράς Θάλασσας τον Μάρτιο.

«Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων όσον αφορά την ασφάλεια και των μελλοντικών αβεβαιοτήτων στην περιοχή, σε στενή συνεννόηση με παγκόσμιους εμπειρογνώμονες ασφαλείας και κυβερνητικές αρχές, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε την κρουαζιέρα που είχε αρχικά προγραμματιστεί», δήλωσε η Costa σε ανακοίνωση που εστάλη σε όσους θα ταξίδευαν στην κρουαζιέρα 19 διανυκτερεύσεων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ιταλία.

Εν τω μεταξύ, η Princess Cruises, μια άλλη επωνυμία της Carnival Corporation, επιβεβαίωσε ότι έλαβε τη «δύσκολη απόφαση» να επαναδρομολογήσει τις παγκόσμιες κρουαζιέρες σε δύο από τα πλοία της, το Island Princess και το Coral Princess.

«Δυστυχώς το Island Princess’ World Cruise, το οποίο αναχώρησε από το Λος Άντζελες στις 18 Ιανουαρίου 2024, δεν θα επισκέπτεται πλέον τη Μέση Ανατολή (συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι) ή την Ασία», αναφέρεται σε δήλωση της Princess Cruises.

«Αντίθετα, το δρομολόγιο έχει αναθεωρηθεί για να επισκεφθεί λιμάνια στην Αυστραλία και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική και θα πλεύσει στη δυτική ακτή της Αφρικής.

«Από εκεί το πλοίο θα προχωρήσει βόρεια προς τη Δυτική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, μετά την οποία θα συνεχίσει με το προγραμματισμένο πέρασμά του στον Ατλαντικό».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η MSC Cruises ακύρωσε τουλάχιστον τρία ταξίδια που επρόκειτο να αναχωρήσουν τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένης μιας κρουαζιέρας 24 διανυκτερεύσεων με το MSC Splendida από το Ντουρμπάν της Νότιας Αφρικής στη Γένοβα της Ιταλίας ως αποτέλεσμα της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Silversea επιβεβαίωσε επίσης ότι ακύρωσε δύο επερχόμενα ταξίδια με το Silver Moon και «τροποποίησε» το δρομολόγιο ενός ταξιδιού αποβιβάζοντας τους ταξιδιώτες στον Πειραιά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης: 

Πάρος, Μήλος και Τήνος δημοφιλείς προορισμοί και για την κρουαζιέρα το 2024

Ανησυχία σε ποντοπόρο ναυτιλία και κρουαζιέρα λόγω του Μεσανατολικού

Η παγκόσμια μάχη κατά του υπερτουρισμού: Πλαφόν, πρόστιμα και φράχτες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News