Business & Finance Σάββατο 29/07/2023, 10:02
AIRADVISOR

«Ελ. Βενιζέλος» ψηφίζουν Βρετανοί και Αμερικάνοι – Το καλύτερο αεροδρόμιο για το 2023

«Ελ. Βενιζέλος» ψηφίζουν Βρετανοί και Αμερικάνοι – Το καλύτερο αεροδρόμιο για το 2023

Το καλύτερο αεροδρόμιο – και με διαφορά – στις αξιολογήσεις των επισκεπτών είναι το «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας AirAdvisor βάσει αξιολογήσεων επισκεπτών από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Με συνολική βαθμολογία 26,84, το αεροδρόμιο της Αθήνας απέχει τουλάχιστον μιάμιση μονάδα από το δεύτερο καλύτερο στη λίστα, το Palma de Mallorca στην Ισπανία (με σκορ 25,29), και δυόμιση από το Rome Fiumicino (24,23) στην Ιταλία.

«Η Ελλάδα είναι στους στόχους ζωής για πολλούς ταξιδιώτες και από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Για τους Αμερικανούς, η Αθήνα είναι εξωτική και για τους Βρετανούς, η Αθήνα προσφέρει υπέροχο καιρό με σχετικά σύντομη και φθηνή πτήση. Επιπλέον, το αεροδρόμιο είναι πύλη για την ίδια την πόλη και τα γραφικά νησιά, τα οποία την περικυκλώνουν», αναφέρεται στη σχετική ανάλυση του 2023 της AirAdvisor, η οποία διαχειρίζεται αποζημιώσεις ταξιδιωτών από αεροπορικές.

«Το 2022 το αεροδρόμιο φιλοξένησε 22,7 εκατ. ταξιδιώτες και τουλάχιστον 67% αυτών ήταν από το εξωτερικό, συνεπώς είναι σύνηθες για τους επισκέπτες από Βρετανία και Βόρειο Αμερική να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο. Η μεγαλύτερη αεροπορική της Ελλάδας, η Aegean, επίσης έχει τη βάση της στο αεροδρόμιο. Δεδομένου ότι είναι τόσο δημοφιλές, είναι φανταστικό που η συνολική εμπειρία των επιβατών είναι πιθανό να είναι θετική», συνεχίζει η ανάλυση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξεχωρίζει ιδίως στο κριτήριο της συνέπειας και στις αξιολογήσεις στο Google, καταλαμβάνοντας μάλιστα την κορυφαία θέση και στις δύο κατηγορίες.

Εκτός του Palma de Mallorca και του Rome Fiumicino, ακολουθούν τα εξής αεροδρόμια, σύμφωνα με την κατάταξη του AirAdvisor:

4. Madrid Barajas, Ισπανία (24,4)
5. Los Angeles International Airport, ΗΠΑ (21,67)
6. Barcelona El Prat, Ισπανία (20,96)
7. Orlando International Airport, ΗΠΑ (19,53)
8. Dublin Airport, Ιρλανδία (19,53)
9. Amsterdam Schiphol, Ολλανδία (18,76)
10. Tenerife Sur, Ισπανία (17,47)

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Το κορίτσι του ασανσέρ: Η 20χρονη που ξεγέλασε τον θάνατο δύο φορές σε μία ημέρα

Η αρχή του τέλους των υπερηχητικών ταξιδιών: Ένα μικρό κομμάτι μέταλλο προσγείωσε για πάντα το «λευκό πουλί»

Αεροπορικές: Η μάχη για τους ταξιδιώτες του φθινοπώρου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News