Business & Finance Πέμπτη 15/06/2023, 16:44
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI: H Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς φέτος – Προς επιμήκυνση της σεζόν

TUI: H Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς φέτος – Προς επιμήκυνση της σεζόν

Ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς του καλοκαιριού για τους πελάτες του ομίλου TUI βρίσκονται η Ελλάδα, η Τουρκία και η Μαγιόρκα, ενώ συγκεκριμένα για την Ελλάδα, η TUI σχεδιάζει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έως τον Νοέμβριο.

«Η φετινή σεζόν αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των ταξιδιωτών ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αντίστοιχο του 2019», επεσήμανε ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert σε ανακοίνωσή του. Οι ενδιαφερόμενοι έκαναν κρατήσεις πολύ νωρίτερα από το σύνηθες, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές, καθώς το κόστος των διακοπών είναι υψηλότερο φέτος σε σχέση με την περίοδο πριν την επέλαση της πανδημίας. «Το ενδιαφέρον για τα ταξίδια είναι τόσο μεγάλο, ώστε σε ορισμένους προορισμούς υποχρεωθήκαμε να ζητήσουμε επιπλέον κλίνες», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Baumert, η Ελλάδα, η Μαγιόρκα και η Τουρκία είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς μεταξύ των ταξιδιωτών της TUI αυτό το καλοκαίρι. «Λόγω της αυξημένης ζήτησης, η TUI θα επεκτείνει τη σεζόν στην Ελλάδα και θα καταστήσει τον προορισμό διαθέσιμο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου», επισημαίνει και αναφέρει ακόμη ότι οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών έχουν μεταβληθεί μετά την πανδημία: «Οι ταξιδιώτες δεν κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα, αλλά εξετάζουν πολύ τον τελικό προορισμό. Όποιος συνήθιζε να ταξιδεύει σε μακρινούς προορισμούς, πηγαίνει πλέον στη Νότια Ευρώπη ή στη Βόρεια Αφρική», εξήγησε ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας.

Ο Stefan Baumert διαβεβαίωσε ακόμη ότι φέτος δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές «χάους» στα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες για την επιπλέον επιβάρυνση. Επίσης η αεροπορική εταιρία της TUI, η Tuifly, διαθέτει επαρκές πτητικό προσωπικό, σταθερό πρόγραμμα πτήσεων, καθώς και 12-13 αεροπλάνα σε ετοιμότητα προκειμένου να καλύψουν ενδεχόμενα κενά, δήλωσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Airbnb: 105.000 διαμερίσματα στην Ελλάδα – 193 ευρώ η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση

Τουρισμός: Δεν δυσκολεύεται μόνο η Ελλάδα να βρει προσωπικό

Οικονομικές διακοπές ψάχνουν οι Έλληνες: Μένουν σε εξοχικά και μαγειρεύουν μόνοι τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News