Business & Finance Πέμπτη 9/02/2023, 07:32
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σχεδιάζεις ταξίδι μέσα στο 2023; Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για φθηνά εισιτήρια

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών, οι τιμές των πτήσεων είναι ήδη υψηλές παρ΄όλο που είναι χειμώνας που δεν θεωρείται περίοδος αιχμής.

Σχεδιάζεις ταξίδι μέσα στο 2023; Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για φθηνά εισιτήρια

Θέλεις να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για την άνοιξη ή το καλοκαίρι, αλλά θεωρείς πως είναι νωρίς ακόμη;

Σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και τους ειδικούς σε θέματα αερομεταφορών ίσως αυτή η εποχή είναι καλή για να προγραμματίσεις ένα ταξίδι, καθώς πιστεύεται πως οι τιμές θα εκτοξευθούν αργότερα μέσα στο έτος.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών, οι τιμές των πτήσεων είναι ήδη υψηλές παρ΄όλο που είναι χειμώνας που δεν θεωρείται περίοδος αιχμής.

Η πρόβλεψη της Υπηρεσίας είναι πως τα εισιτήρια θα αυξηθούν κατά 44,1% φέτος.

Μεγαλύτερη αύξηση στα εισιτήρια τα τελευταία 30 χρόνια

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο διευθυντής μάλιστα της Ryanair, Μίκαλε Λίρι, δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως «με βάση το προφίλ των κρατήσεων, οι τιμές θα αυξηθούν από το Πάσχα μέχρι και το καλοκαίρι».

Το αφεντικό της Wizz Air, ο Τζοζεφ Βαράντι, επισήμανε ότι με βάση το προφίλ των κρατήσεων, οι ναύλοι θα αυξηθούν μέχρι το Πάσχα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εν τω μεταξύ, ο αναλυτής αερομεταφορών Τζον Στρίκλαντ δήλωσε ότι οι τιμές είναι πιθανό να αυξηθούν για τους επόμενους μήνες λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων. Ωστόσο η χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών, κυρίως στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, εξακολουθεί να επανέρχεται στα προ της πανδημίας επίπεδα.

«Βλέπουμε ότι η μέση τιμή των εισιτήριων ανεβαίνει. Τα στοιχεία από τις αεροπορικές εταιρείες κάνουν λόγο για αύξηση των τιμών ακόμη και τους πρόσφατους χειμερινούς μήνες», επισήμανε ο Στρίκλαντ.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί να δυσκολεύονται να προβλέψουν που θα φτάσει το εύρος των τιμών μετά το καλοκαίρι.

«Δεν έχουμε ιδέα τι θα συμβεί με την Ουκρανία, τις ευρύτερες οικονομίες και την καταναλωτική τάση στην αγορά. Το 70-80% των ανθρώπων λένε ότι κοιτούν πρώτα απ΄όλα την τιμή όταν θέλουν να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια».

moneyreview.gr με πληροφορίες thisismoney.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Αεροπορικές: Πώς τα ταξίδια με αεροπλάνο έγιναν και πάλι είδος πολυτελείας

Τα ταξίδια έχουν ακριβύνει: 8 κόλπα για να πληρώσετε λιγότερα

Η καλύτερη αεροπορική εταιρεία για το 2022 και ένα βραβείο-έκπληξη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News