Business & Finance Πέμπτη 11/05/2023, 16:19
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι επενδύσεις της Μέσης Ανατολής καθιστούν ανθεκτικά τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία 

Οι επενδύσεις της Μέσης Ανατολής καθιστούν ανθεκτικά τα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία 

Παρά το υψηλό κόστος χρηματοδότησης και τις ευρύτερες πληθωριστικές πιέσεις, η αξία των συναλλαγών στα ευρωπαϊκά ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά 18% το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με την περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση της Cushman and Wakefield Plc. Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 4,1 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο και 18,6 δισ. ευρώ το δωδεκάμηνο έως τον Μάρτιο.

Αυτό ενισχύθηκε από τις επενδύσεις από τη Μέση Ανατολή, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 500% το πρώτο τρίμηνο χάρη σε μεγάλες συμφωνίες όπως η αγορά του ξενοδοχείου Westin Paris-Vendome από την Dubai Holding LLC τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ένα fund του Άμπου Ντάμπι αγόρασε το ξενοδοχείο EDITION στο Ρέικιαβικ στις αρχές Ιανουαρίου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι επενδύσεις σε θέρετρα συνεχίζουν να κυμαίνονται σε καλά επίπεδα, αφού αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% στα 3,7 δισ. ευρώ. Αυτό υπογραμμίζει την ανθεκτικότητα της βιομηχανίας αναψυχής παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες, καθώς τα πιο ευέλικτα πρότυπα εργασίας υποστηρίζουν τη ζήτηση για ταξίδια.

Τα ξενοδοχεία είναι επίσης ελκυστικά στο τρέχον περιβάλλον επειδή η χρήση συμβάσεων διαχείρισης αντί των παραδοσιακών μισθώσεων συμβάλλει στην αντιστάθμιση του πληθωρισμού. Το παραπάνω συμβαίνει επειδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι διαχειριστές ξενοδοχείων μπορούν να μοιραστούν το εισόδημα που δημιουργείται από κάθε περιουσιακό στοιχείο αντί να βασίζονται σε ένα σταθερό μακροπρόθεσμο μίσθωμα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

TUI: Ξεπουλάνε τα πακέτα για το καλοκαίρι – Ψηλά η ζήτηση για Ελλάδα

Επιτέλους, κρεβάτι στα σύννεφα: Αλλά κοστίζει 100 δολάρια την ώρα

ΙΝΣΕΤΕ: Γαστρονομία και φιλοξενία συμβάλλουν θετικά στη φήμη της Ελλάδας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News