Business & Finance Τετάρτη 10/05/2023, 10:04
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI: Ξεπουλάνε τα πακέτα για το καλοκαίρι – Ψηλά η ζήτηση για Ελλάδα

TUI: Ξεπουλάνε τα πακέτα για το καλοκαίρι – Ψηλά η ζήτηση για Ελλάδα

Στα προ πανδημίας επίπεδα πλησιάζουν οι κρατήσεις πακέτων διακοπών για το καλοκαίρι, διαπιστώνει η TUI, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο ταξιδιωτικός τομέας ανακάμπτει, παρά τον υψηλό πληθωρισμό που πιέζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο δήλωσε ότι ο όγκος των κρατήσεων βρίσκεται στο 96% των επιπέδων του 2019, λόγω της ζήτησης για ταξίδια στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Οι τιμές είναι 26% υψηλότερες από τα προ πανδημίας επίπεδα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η TUI ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει 8,3 εκατ. κρατήσεις μέχρι σήμερα για το καλοκαίρι και ότι το 55% των πακέτων για τη σεζόν έχει πουληθεί. Πρόκειται για μεγέθη «σε γενικές γραμμές» αντίστοιχα με την ίδια περίοδο του 2019.

 «Η ισχυρή εξέλιξη των κρατήσεων και τα σημαντικά βελτιωμένα τριμηνιαία στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες μας: θα είναι ένα δυνατό καλοκαίρι και μια καλή οικονομική χρονιά το 2023 με σημαντικά υψηλότερο λειτουργικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο CEO Sebastian Ebel, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η TUI έλαβε κρατική διάσωση 4,2 δισ. ευρώ το 2020, όταν η πανδημία έπληξε τον κλάδο των ταξιδιών. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία πραγματοποίησε την τελευταία αποπληρωμή του πακέτου βοήθειάς της, μετά από αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Στο δεύτερο τρίμηνο, οι ζημιές της TUI μειώθηκαν στα 242,2 εκατ. ευρώ από 329,9 εκατ. ευρώ ετησίως. Οι αναλυτές περίμεναν ζημιές 228 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,2 δισ. ευρώ από 2,1 δισ. ευρώ.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τουρισμός: Δύσκολο στοίχημα η ακρίβεια των πτήσεων στα αεροδρόμια

Γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια είναι (και θα παραμείνουν) ακριβά;

Κικίλιας: Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News