Business & Finance Πέμπτη 27/04/2023, 07:09
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Heathrow: Συγκρατημένη η ζήτηση στα επαγγελματικά ταξίδια 

Heathrow: Συγκρατημένη η ζήτηση στα επαγγελματικά ταξίδια 

Η ταχεία ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια συνεχίζει να κυριαρχείται από επιβάτες αναψυχής, ενώ οι εταιρικές κρατήσεις εμποδίζονται από την οικονομική αβεβαιότητα και τις περικοπές θέσεων εργασίας, δήλωσε ο επικεφαλής του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου.

«Εξετάζοντας τη ζήτηση, δεν βλέπουμε τα επαγγελματικά ταξίδια να επιστρέφουν στο επίπεδο που ήταν πριν από την πανδημία», δήλωσε σε συνέντευξή του ο John Holland-Kaye, διευθύνων σύμβουλος του Heathrow. «Με την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί στον κόσμο, με τις περικοπές μεταξύ ορισμένων από τους μεγάλους χρήστες των ταξιδιών – τις τράπεζες και τις εταιρείες τεχνολογίας -, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχει ανακάμψει πλήρως η ζήτηση». Ωστόσο, πρόσθεσε πως θεωρεί ότι θα ανακάμψει. 

Η ζήτηση για πτήσεις έχει διογκωθεί μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και το άνοιγμα των συνόρων. Αλλά η αναβίωση των επαγγελματικών ταξιδιών υψηλής απόδοσης είναι ζωτικής σημασίας για την επιστροφή της κερδοφορίας των αεροπορικών εταιρειών, σημειώνει το Bloomberg. Ο τομέας της τεχνολογίας έχει πληγεί από ένα κύμα απολύσεων σε εταιρείες από την Amazon έως τη Meta, ενώ ο τραπεζικός κλάδος έχει αναστατωθεί από την πρόσφατη κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τη διάσωση της Credit Suisse. 

Να σημειωθεί, ότι ο Holland-Kaye, έχει ανακοινώσει πως αποχωρεί από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Οι «χρυσές εποχές» των επαγγελματικών ταξιδιών έχουν τελειώσει 

Lufthansa: Ανακάμπτουν οι αερομεταφορές – Ισχυρή η ζήτηση για τη Μεσόγειο

Ποια πόλη έχει τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο; 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News