Business & Finance Τετάρτη 26/04/2023, 14:42
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποια πόλη έχει τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο; 

Ποια πόλη έχει τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο; 

Ένα βήμα από το να γίνει η πόλη με τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο (με εξαίρεση την Κίνα) βρίσκεται η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς το Λονδίνο ετοιμάζεται πάρει το στέμμα από το Λας Βέγκας.

Με ορισμένα μεγάλα project στα σκαριά, το Λονδίνο αναμένεται να είναι σε θέση να προσφέρει 183.600 δωμάτια τα επόμενα χρόνια – μια προβλεπόμενη αύξηση 18% από τα σημερινά επίπεδα, σύμφωνα με την STR, μια εταιρεία δεδομένων αγοράς ξενοδοχείων. Το Λας Βέγκας, επί του παρόντος τρίτο μετά τους παγκόσμιους ηγέτες, Σαγκάη και Πεκίνο, βλέπει ανάπτυξη 8%, και το Τόκιο βρίσκεται στο 3%, σύμφωνα με τον αριθμό των έργων που έχουν ανακοινωθεί.

Από τα 27.912 νέα δωμάτια που καταμετρήθηκαν από την STR και έχουν ανακοινωθεί στο Λονδίνο, τα 13.455 θα πρέπει να ανοίξουν μέχρι το τέλος του 2025. Ωστόσο, δεν υπάρχει σταθερό χρονοδιάγραμμα για τα υπόλοιπα δωμάτια, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τα έργα κατασκευής ξενοδοχείων καθυστερούν συχνά.

Η Σαγκάη, με πληθυσμό άνω των 26 εκατομμυρίων, έχει περίπου 346.000 δωμάτια ξενοδοχείων, ενώ το Πεκίνο έχει περισσότερα από 323.500, σύμφωνα με την STR.

Ποια πόλη έχει τα περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων στον κόσμο; -1

Όταν η βρετανική λίρα έπεσε μετά το Brexit, το Λονδίνο έγινε ξαφνικά ένα πολύ πιο προσιτό μέρος για να επισκεφτούν οι τουρίστες και η ιστορική πόλη παραμένει ένας από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς στον κόσμο. Παράλληλα, η μητρόπολη περιορίζει τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις όπως τα Airbnb σε 90 ημέρες το χρόνο, εξαλείφοντας τον ανταγωνισμό για τα ξενοδοχεία.

Τώρα, τα ξενοδοχεία του Λονδίνου τα πάνε καλύτερα από ό,τι πριν από την πανδημία. Τον Δεκέμβριο, για παράδειγμα, η μέση τιμή του δωματίου ήταν 207 λίρες, 31% πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα, αν και η πληρότητα στο 76,8% ήταν ελαφρώς χαμηλότερη, σύμφωνα με την STR.
Το Λας Βέγκας, εν τω μεταξύ, περιορίζεται από τη δική του επιτυχία: Όλοι θέλουν να είναι στη διάσημη λωρίδα (το περίφημο strip), και υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός ακινήτων εκεί. 

Να σημειωθεί, πως το Λονδίνο βρίσκεται στη μέση μιας έκρηξης πολυτελών ξενοδοχείων. Μερικά από τα πιο πολυαναμενόμενα ξενοδοχεία περιλαμβάνουν το Peninsula London by Buckingham Palace, με 190 δωμάτια, το Raffles London at the OWO (120 δωμάτια), το 1 Hotel Mayfair (181 δωμάτια) και το Mandarin Oriental Mayfair με 50 δωμάτια—όλα ετοιμάζονται να ανοίξουν τους επόμενους μήνες. Ένα δωμάτιο στο Raffles, ξεκινά από 1.100 λίρες ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Το Λονδίνο έχει τον μεγαλύτερο αριθμό πολυτελών ξενοδοχείων από οποιαδήποτε μεγάλη πόλη, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου αριθμού εμβληματικών ανεξάρτητων πολυτελών ξενοδοχείων», λέει ο Tim Hentschel, διευθύνων σύμβουλος της HotelPlanner, τονίζοντας ότι πιστεύει ότι το Λονδίνο θέτει τα παγκόσμια πρότυπα στις πολυτελείς υπηρεσίες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Συνωστισμός ιδιωτικών τζετ στους αιθέρες πάνω από την Ελλάδα

Η Νέα Υόρκη η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο

Φέρτε τσιγάρα, ακόμα και εάν δεν καπνίζετε: Οι 8 συμβουλές ενός πολύπειρου ταξιδιώτη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News