Business & Finance Πέμπτη 19/01/2023, 12:50
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτή η πόλη είναι η παγκόσμια υπερδύναμη του τουρισμού – Το top10

Αυτή η πόλη είναι η παγκόσμια υπερδύναμη του τουρισμού – Το top10

Το Παρίσι είναι μια πόλη που πολλοί συνδέουν με το καλό φαγητό, τις τέχνες και τη μόδα. Όμως σύμφωνα με έναν νέο δείκτη του World Travel & Tourism Council (WTTC), είναι και η πιο ισχυρή πόλη στον κόσμο για τον τουρισμό.

Το WTTC, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός της ταξιδιωτικής βιομηχανίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλυσε δεδομένα τουρισμού από το έτος 2022 για να δει πού ξόδευαν τα περισσότερα χρήματα οι ταξιδιώτες.

Για την κατάρτιση της λίστας με τις πιο ισχυρές τουριστικές πόλεις δεν υπολογίστηκαν μόνο οι εισπράξεις από τα εισιτήρια των μουσείων και τα δωμάτια των ξενοδοχείων, αλλά και παράγοντες όπως το κατά πόσο οι εθνικές κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις επενδύουν στην ενίσχυση της πόλης ως τουριστικού προορισμού.

Το Παρίσι, για παράδειγμα, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Παρότι λιγότερο από το 5% των εγκαταστάσεων θα κατασκευαστεί ειδικά για τους Αγώνες, εντούτοις η πόλη ρίχνει πόρους για υποδομές, για την ασφάλεια και για άλλα μέτρα που θα βοηθήσουν προκειμένου να φιλοξενήσει τον κόσμο.

Υπολογίζοντας όλα αυτά, το Παρίσι εκτιμάται ότι βγάζει συνολικά 35,6 δισ. δολάρια από τον τουρισμό.

Κατά τα άλλα, οι ΗΠΑ έχουν τρεις πόλεις στο top3, με πολύ διαφορετικό προφίλ η κάθε μία. Το Ορλάντο είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τις οικογένειες, λόγω των θεματικών του πάρκων, το Λας Βέγκας είναι ένα παγκόσμιο κέντρο τυχερών παιχνιδιών και νυχτερινής διασκέδασης και η Νέα Υόρκη προσελκύει καλοφαγάδες και λάτρεις της τέχνης, μεταξύ άλλων.

Από τρεις πόλεις εκπροσωπείται στο top10 και η Κίνα. Πρόκειται για το Πεκίνο, την Σαγκάη και την Γκουανγκζού. Η Κίνα έχει επενδύσει πολλά στον τουρισμό και διαφημίζει τις πόλεις της στους ξένους ταξιδιώτες, τώρα που τα σύνορά της άνοιξαν ξανά. Μάλιστα, το WTTC προβλέπει ότι μέχρι το 2032 η Κίνα θα κυριαρχήσει στην κατάταξή του.

Οι πιο ισχυρές πόλεις στον κόσμο για τον τουρισμό το 2022

1. Παρίσι, Γαλλία

2. Πεκίνο, Κίνα

3. Ορλάντο, Φλόριντα

4. Σαγκάη, Κίνα

5. Λας Βέγκας, Νεβάδα

6. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

7. Τόκιο, Ιαπωνία

8. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

9. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

10. Γκουανγκζού, Κίνα

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα

Πώς είναι να κοιμάσαι σε ιγκλού; Η «τραυματική» εμπειρία ενός δημοσιογράφου

Θέλετε να ξεφύγετε από τους πάντες; Το CNN προτείνει 10 ευρωπαϊκά νησιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News