Life & Arts Τρίτη 17/01/2023, 07:22
LIFE & ARTS

Πώς είναι να κοιμάσαι σε ιγκλού; Η «τραυματική» εμπειρία ενός δημοσιογράφου

Πώς είναι να κοιμάσαι σε ιγκλού; Η «τραυματική» εμπειρία ενός δημοσιογράφου

Μπορεί να μην είναι από τις σκέψεις που κάνουμε κάθε μέρα, ωστόσο το να περάσεις μία ολόκληρη νύχτα σε ένα ιγκλού, σίγουρα αποτελεί μία εμπειρία που θα έχεις να αφηγείσαι για χρόνια. 

Ο Ντέιβιντ Άλαν του CNN πέρασε μία νύχτα σε ένα κανονικό, παγωμένο ιγκλού και διηγείται την εμπειρία του. 

Ο ίδιος και η οικογένειά του έφτασαν σε ένα ιγκλού που είχε το μέγεθος ενός εστιατορίου στις αυστριακές άλπεις στα τέλη του Δεκεμβρίου. 

Φτάνοντας έφαγαν φοντί και ήπιαν ζεστό κρασί, ενώ άκουγαν τις συμβουλές του οικοδεσπότη. 

«Βάλτε τα ρούχα της επόμενης ημέρας στον πάτο του υπνόσακου σας και κυρίως μην κοιμηθείτε με τίποτα βρεγμένο πάνω σας», ανέφερε ο ίδιος. 

Όπως περιγράφει ο Άλαν το δωμάτιο του ιγκλού ήταν φτιαγμένο από τουβλάκια, αλλά και από από συμπυκνωμένο χιόνι πάχους τριών ποδιών. 

Οι καλεσμένοι προμηθεύτηκαν υπνόσακους και χαλιά από δέρμα ζώων τα οποία τοποθετήθηκαν πάνω σε ένα μεγάλο στρώμα, το οποίο ήταν ενσωματωμένο πάνω σε ένα τεράστιο κομμάτι πάγου.

Πώς είναι να κοιμάσαι σε ιγκλού; Η «τραυματική» εμπειρία ενός δημοσιογράφου-1

Μπαίνοντας στο ιγκλού η κόρη του δημοσιογράφου ανέφερε πως η αίσθηση είναι σαν να κοιμούνται σε ψυγείο, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν χειρότερη. 

Η ιδανική θερμοκρασία για ένα ψυγείο είναι 4,44 βαθμοί Κελσίου σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Ωστόσο η θερμοκρασία μέσα στο ιγκλού ήταν μηδέν βαθμοί Κελσίου. 

Μάλιστα για να πάει κανείς στην τουαλέτα ή στην σάουνα, θα έπρεπε να βγει έξω που η θερμοκρασία ήταν στους -6 βαθμούς Κελσίου. 

«Πήγαμε όλοι στη σάουνα που φυσικά ήταν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή κλίματος. Το σχέδιό μας πριν από τον ύπνο ήταν να ξαναζεσταθούμε εκεί, να τρέξουμε στον θερμαινόμενο χώρο του μπάνιου για να φορέσουμε όλα τα ρούχα και μετά να τρέξουμε πίσω στο ιγκλού, να μπούμε γρήγορα στους υπνόσακους ώστε να διατηρήσουμε τη θερμότητα και να προσευχηθούμε για γρήγορο ύπνο», ανέφερε Άλαν λέγοντας πως τελικά η θερμότητα του σώματος από το δωμάτιο της σάουνας είχε εξατμιστεί. 

Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια αναφέρει την τραγική νύχτα που πέρασε.

«Ήταν ένας απαίσιος ύπνος για όλους μας. Δεν μας έδωσαν μαξιλάρια, οπότε φτιάξαμε ένα με τα ρούχα μας. Κάποια στιγμή, ξυπνώντας από το κρύο, έβαλα μια κουβέρτα πάνω από το κεφάλι μου για να παγιδεύσω τη ζέστη κι έτσι ξανακοιμήθηκα. 

Πώς είναι να κοιμάσαι σε ιγκλού; Η «τραυματική» εμπειρία ενός δημοσιογράφου-2

Σε ένα άλλο σημείο της νύχτας η μικρότερη κόρη μου έπρεπε να πάει στην τουαλέτα. Βάλαμε μαζί τα παπούτσια μας στο σκοτάδι και περπατήσαμε το χιονισμένο μονοπάτι προς την τουαλέτα. Το κρύο ήταν απίστευτο, αλλά ο έναστρος ουρανός ήταν καταπληκτικός», ανέφερε. 

Εν τέλει σε συνέχεια της αφήγησής του, ο δημοσιογράφος καταλήγει όπως ακριβώς φανταζόμασταν. 

«Το επόμενο βράδυ, κάτω από ένα πάπλωμα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ίνσμπρουκ, ένιωσα απέραντη ευγνωμοσύνη που δεν θα κοιμόμουν σε ιγκλού εκείνο το βράδυ, ή μάλλον ποτέ ξανά», είπε ο Άλαν. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί το Λονδίνο έχει γεμίσει… ιγκλού; – Η νέα hot τάση στην εστίαση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News