Business & Finance Πέμπτη 19/01/2023, 07:07
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα

Δεν υπάρχει πιο ελκυστικό πράγμα ειδικά όταν είσαι στη μέση της χειμερινής περιόδου από το να ταξιδέψεις κάπου ζεστά, ηλιόλουστα και εξωτικά. 

Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ όμορφα παραθάλασσια και μη μέρη για να απολαύσετε τον ήλιο, υπάρχουν και προορισμοί εκτός Ελλάδας που μπορεί να ανακαλύψεις και να ζήσεις το καλοκαίρι στην καρδιά του χειμώνα. 

Μπαλί

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα-1

Στα 5.780 τετραγωνικά χιλιόμετρά όπου εκτείνεται το Μπαλί δεν υπάρχουν μόνο χρυσές, παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και ήσυχοι ναοί, μέρη για ορεινές πεζοπορίες, εξωτικά μέρη για να απολαύσεις τον καφέ σου και φυσικά ιδιαίτερα εστιατόρια. 
Τον Ιανουάριο η μέση θερμοκρασία στο Μπαλί κυμαίνεται στους 27 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο μη ξεχνάτε πως μία τροπική βροχή πάντα είναι πιθανή. 

Μεξικό

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα-2

Ο δημοφιλής προορισμός της Κεντρικής Αμερικής είναι ιδανικός για ζευγάρια ή οικογένειες που δεν έχουν και τόσο κοινά γούστα. 

Κι αυτό γιατί από τη μία μπορεί να χαλαρώσεις με διάφορους τρόπους και από την άλλη εξερευνήσεις ζώντας την περιπέτεια. 

Πηγαίνετε στις ακτές της Καραϊβικής, γύρω από τη χερσόνησο Γιουκατάν, για να χαρήτε τις λευκόχρυσες αμμουδιές και γαλαζοπράσινες ακτές. Επίσης μπορείτε να εξερευνήσετε τους ναούς των Μάγια στο Chichen Itza, το Coba ή το Tulum και να βουτήξετε στο βουτιά σε ένα cenote, που είναι από τις φυσικές κολυμπήθρες της περιοχής.

Βιετνάμ

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα-3

Το Βιετνάμ έχει τα πάντα. Απολαυστική κουζίνα, όμορφες γεύσεις και ειδυλλιακά παραθαλάσσια θέρετρα.Η μέση ημερήσια θερμοκρασία εκεί είναι 26C. 

Για να ξαπλώσετε σε παραλίες με λευκή άμμο και να κάνετε κουπί στα ζεστά, γαλαζοπράσινα νερά, κατευθυνθείτε στο Phu Quoc.

Επιστρέφοντας στην ηπειρωτική χώρα, αξίζει να επισκεφθείτε τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας: Χο Τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν) στα νότια και Ανόι στα βόρεια. Επίσης αξίζει τον κόπο να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική της πρωτεύουσας, με τις γαλλικές και κινεζικές επιρροές, καθώς και να εξερευνήσετε τους αρχαίους ναούς και την παλιά συνοικία του Ανόι.

Μαρόκο

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα-4

Αυτό το βορειοαφρικανικό έθνος είναι ελαφρώς πιο δροσερό από ό,τι η νοτιοανατολική Ασία με μέγιστη θερμοκρασία αυτή την εποχή 19C. Επισκεφθείτε την χαλαρή, παραθαλάσσια περιοχή Εσσαουίρα ή εξερευνήστε το Μαρακές. 

Αυτή την εποχή του χρόνου είναι πολύ πιο εύκολο να βγείτε έξω και να ανακαλύψετε την έρημο Σαχάρα – που το καλοκαίρι είναι αφόρητα καυτή – καθώς και να απολαύσετε τον  τον καθαρό ουρανό. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες κάνουν επίσης καλύτερη την εμπειρία της πεζοπορίας στα βουνά του Άτλαντα – απλώς φροντίστε να πάτε μαζί με έναν έμπειρο οδηγό.

Κανάριες Νήσοι

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα-5

Στα ηλιόλουστα Κανάρια Νησιά η μέγιστη θερμοκρασία αυτή την περίοδο είναι 15-20C.

Η Τενερίφη είναι το μεγαλύτερο νησί, αλλά υπάρχουν επίσης το Λανζαρότε, η Γκραν Κανάρια, η Φουερτεβεντούρα, η Λά Πάλμα και τα μικροσκοπικά Λα Γκομέρα και Ελ Ιερό. Τα νησιά είναι γνωστά για τα σεληνιακά ηφαιστειακά τοπία τους, με παραλίες με μαύρη και λευκή άμμο. Η Τενερίφη έχει ακόμη και το δικό της ενεργό ηφαίστειο, το όρος Teide, καθώς και ένα παρατηρητήριο άστρων.

Κατάρ 

Έξι εξωτικοί προορισμοί για να ζήσεις το καλοκαίρι στην… καρδιά του χειμώνα-6

Στο Κατάρ οι παραλίες είναι άφθονες. Το κύριο πολιτιστικό αξιοθέατο στην πρωτεύουσα, την Ντόχα, είναι το εκπληκτικό νέο Εθνικό Μουσείο, που αφηγείται την ιστορία του Κατάρ από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Βασικό έκθεμα είναι το τεράστιο χαλί Baroda του 18ου αιώνα, κεντημένο με πολύτιμους λίθους.

Το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης είναι επίσης εντυπωσιακό και αξίζει να το επισκεφθείτε.

Στο μακρινό νοτιοανατολικό τμήμα του Κατάρ, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, η περιοχή Khor Al-Adaid – γνωστή και ως «Η Εσωτερική Θάλασσα» – περιλαμβάνει το μεγαλύτερο φυσικό καταφύγιο της χώρας. Ο Ιανουάριος είναι ο πιο δροσερός μήνας στο Κατάρ, αλλά η μέση μέγιστη θερμοκρασία εξακολουθεί να είναι 18C. 

Φωτ: Unsplash

Διαβάστε επίσης:

Σαν από ταινία: Οι πιο διάσημες πόλεις-φαντάσματα στον κόσμο

Ταξίδια: Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2023 και γιατί

Τα καλύτερα τουριστικά χωριά για το 2022 – Μπήκε η Ελλάδα στη λίστα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News