Business & Finance Τετάρτη 29/06/2022, 15:09 ΦΟΡΟΤΕΧΝΗΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Power pass: Ποιοι χρειάζεται να ελέγξουν ξανά τις δηλώσεις τους και γιατί

Power pass: Ποιοι χρειάζεται να ελέγξουν ξανά τις δηλώσεις τους και γιατί

Αναστάτωση προκάλεσε το πρόβλημα που εντοπίστηκε στην πλατφόρμα του power pass. Δηλώσεις που είχαν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα και είχαν φτάσει να βρίσκονται σε καθεστώς «εκκαθάρισης», επέστρεψαν από… μόνες τους σε καθεστώς «προς υποβολή».

Ο λόγος; Επειδή οι φορολογούμενοι προχώρησαν μετά την υποβολή της αίτησης του power pass και στην διαδικασία υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης. Το αρμόδιο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης αποδίδει τα προβλήματα στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι επέλεξαν να διορθώσουν στοιχεία που αφορούν στην κύρια κατοικία τους όχι μέσα από την ειδική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από το Taxis αλλά απευθείας μέσα από την πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 2.500 περιπτώσεις.

Προκειμένου να προληφθεί ευρύτερο κύμα ανησυχίας, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση καλώντας και πάλι τους ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιούν την ειδική πλατφόρμα για την υποβολή των διορθώσεων στα στοιχεία της κύριας κατοικίας. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Αναφορικά με δυσλειτουργίες που αναφέρεται ότι παρατηρήθηκαν στη λειτουργία της πλατφόρμας power pass, από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρινίζεται ότι: Πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν τη δήλωση για το power pass και ακολούθως τη φορολογική τους δήλωση, χρειάστηκε να υποβάλουν εκ νέου τη δήλωση του power pass μόνο στις περιπτώσεις που άλλαξαν τη διεύθυνση κατοικίας τους στη φορολογική δήλωση και έκαναν εκ νέου ταυτοποίηση στο power pass».

Όπως τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες, η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να προηγηθεί της αίτησης για το power pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα: https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσοι κάνουν και τις δύο κινήσεις που οδηγούν στην αλλαγή κατάστασης της δήλωσης power pass, θα λαμβάνουν το ακόλουθο μήνυμα: «Τα Στοιχεία Κύριας Κατοικίας έχουν τροποποιηθεί με αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησής σας να αλλάξει και να εκκρεμεί η υποβολή της. Παρακαλώ επιβεβαιώστε τα στοιχεία της αίτησής σας και προχωρήστε στην υποβολή της χρησιμοποιώντας το κουμπί Υποβολή Αίτησης παρακάτω».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Power Pass: Παράταση μέχρι 5 Ιουλίου στις αιτήσεις

Power Pass, Fuel Pass, αντικατάσταση συσκευών: Πλήρης οδηγός – Προϋποθέσεις και προθεσμίες

Λογαριασμοί ρεύματος: Τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News