Business & Finance Παρασκευή 9/12/2022, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επέστρεψε σε πτώση μετά τη χθεσινή άνοδο 

Wall Street: Επέστρεψε σε πτώση μετά τη χθεσινή άνοδο 

Η χθεσινή άνοδος αποδεικνύεται ότι ήταν διάλειμμα στον καθοδικό κύκλο που έχει ανοίξει η Wall Street στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, καθώς σήμερα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες υποχωρούν εκ νέου. 

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση περί του 0,30%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,21% και ο Nasdaq βρίσκεται στο -0,40%. 

Το αμερικανικό χρηματιστήριο πιέζεται από τους φόβους για το ενδεχόμενο η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να εισέλθει σε ύφεση. Οι αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχουν πυροδοτήσει φόβους ότι η ύφεση δεν θα αποτραπεί και υπό τους φόβους αυτούς οι επενδυτές επιδίδονται σε ρευστοποιήσεις. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τις τιμές παραγωγού το Νοέμβριο οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου. 

Ειδικότερα, τον προηγούμενο μήνα οι τιμές παραγωγού και συγκρινόμενες με τον Νοέμβριο του 2021 επιβραδύνθηκαν μεν στο 7,4% από 8,1% τον Οκτώβριο, υψηλότερα του 7,2% των προσδοκιών. Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2022, οι τιμές παραγωγού έτρεξαν με ρυθμό 0,3% όσο και τον προαναφερόμενο μήνα, με τους αναλυτές να αναμένουν άνοδο κατά 0,2%. 

Στις επιμέρους μετοχές, αυτή του Netflix πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 4,67%, μετά την αναβάθμισής της από τη Wells Fargo σε overweight από equal weight. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News