Business & Finance Τετάρτη 7/12/2022, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αδυναμία να διαφύγει του πτωτικού κλοιού 

Wall Street: Αδυναμία να διαφύγει του πτωτικού κλοιού 

Σε πτώση παραμένουν και σήμερα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κάτι που συμβαίνει από την έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας. 

Ο Dow Jones κινείται οριακά χαμηλότερα του μηδενός, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,30%, με το Nasdaq να χάνει περί του 0,80%. 

Οι φόβοι για ύφεση κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα κι ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων. Αυτό που προβληματίζει ευρέως τους επενδυτές είναι ότι  η αμερικανική κεντρική τράπεζα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει με τις επιτοκιακές αυξήσεις, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να επακολουθήσει ύφεση. 

Οι χρηματαγορές τιμολογούνται ότι η Fed στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας δεν θα προχωρήσει με άλλη μία επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, αντ’ αυτού θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης είδαν το φως της δημοσιότητας κάποια μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν το γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

Ειδικότερα, το προηγούμενο τρίμηνο η παραγωγικότητα εξαιρουμένης αυτής του αγροτικού τομέα ανέβασε ταχύτητα στο 0,8%, από 0,3% το β΄ τρίμηνο κι έναντι εκτιμήσεων για αύξηση της τάξεως του 0,6%.

Επίσης, το γ΄ τρίμηνο το εργασιακό κόστος επιβραδύνθηκε στο 2,4% εν συγκρίσει με το προηγούμενο τρίμηνο όταν και είχε αυξηθεί κατά 3,5%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα κατέγραφε ρυθμό 3,1%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News