Business & Finance Πέμπτη 8/12/2022, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ήρθε η ώρα της αναστροφής πορείας

Wall Street: Ήρθε η ώρα της αναστροφής πορείας

Μετά από ένα καθοδικό σερί το οποίο για τον S&P 500 είχε διάρκεια πέντε συναπτές συνεδριάσεις ήτοι όλες συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου απούσης της σημερινής, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street κινούνται ανοδικά. Αυτός ο μίνι καθοδικός κύκλος, είχε σαν αποτέλεσμα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης και ορόσημο για το αμερικανικό επιχειρείν και όχι μόνο να χάσει τις 4.000 μονάδες, ενώ συνιστά επίσης το χειρότερό του διάστημα από τον περασμένο Οκτώβριο. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,70%, ο S&P 500 κινείται ελαφρώς υψηλότερα του +0,60%, ενώ ο Nasdaq προσεγγίζει το +0,80%. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Βάσει αυτών, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 230.000, αριθμός σύμφωνος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών κι ελαφρώς υψηλότερος από τις 226.000 της προηγούμενης εβδομάδας. 

Στις επιμέρους μετοχές στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της GameStop, η μετοχή που προξένησε μια από τις μεγαλύτερες αναταράξεις στις αμερικανικές αγορές τα τελευταία χρόνια. Η αποκαλούμενη και ως meme μετοχή (μετοχές που περισσότερο κάνουν θόρυβο στα social media παρά με τις επιδόσεις τους) σημειώνει άνοδο περί του 7% κι ενώ πριν ηχήσει το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε ζημίες μεγαλύτερες του αναμενομένου το γ΄ τρίμηνο του 2022. 

Ωστόσο ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να την σώσει από τη χρεοκοπία ο CEO Ματ Φέρλονγκ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες επενδύσεις και πως θα είναι πολύ συνετή ως προς τις δαπάνες της, δηλώσεις οι οποίες κατά πως φαίνεται λειτούργησαν καταλυτικά για τους επενδυτές. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News