Business & Finance Πέμπτη 17/11/2022, 18:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επεκτείνει τις χθεσινές απώλειες 

Wall Street: Επεκτείνει τις χθεσινές απώλειες 

Πτωτικά κινούνται οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street επεκτείνοντας τις απώλειες από τη χθεσινή συνεδρίαση, σε μια εβδομάδα στην οποία από τις τέσσερις συνεδριάσεις στις τρεις υποχωρούν. 

Ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα κατά 0,73%, ο S&P 500 αποδυναμώνεται κατά 1,24%, ενώ ο Nasdaq χάνει περί του 1,20%.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα και τα επιτόκια ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο σήμερα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ σε ομιλία του σήμερα Πέμπτη ανέφερε ότι «τα επιτόκια δεν βρίσκονται ακόμη σε μια ζώνη που μπορεί να θεωρηθεί αρκετά περιοριστική. Η αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να είχε περιορισμένες μόνο επιπτώσεις στον πληθωρισμό, ωστόσο οι αγορές τιμολογούνται για αποπληθωρισμό το 2023».

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της Fed του Κάνσας Έστερ Τζορτζ έκανε δηλώσεις στη Wall Street Journal χθες Τετάρτη. «Βλέπω μια αγορά εργασίας που είναι τόσο σφιχτή, δεν ξέρω πώς μπορούμε να μειώσουμε το επίπεδο πληθωρισμού χωρίς να κάποια πραγματική επιβράδυνση (στην οικονομία), και ίσως να έχουμε κάποια συρρίκνωση της οικονομίας για να φτάσουμε εκεί».

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο 4,437% εντείνοντας τους φόβους ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση.

«Η πρόσθετη νομισματική σύσφιγξη και ο σωρευτικός αντίκτυπος των φετινών αυξήσεων των επιτοκίων υποδηλώνουν ότι οι κίνδυνοι για ύφεση παραμένουν αυξημένοι», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο Μαρκ Χάφελ, επικεφαλής επενδύσεων της UBS Global Wealth Management. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι μακροοικονομικές προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο ράλι (οι μειώσεις των επιτοκίων και η ανάπτυξη των εταιρικών κερδών- δεν έχουν ακόμη εμφανισθεί».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News