Business & Finance Τετάρτη 16/11/2022, 17:31
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση με το λιανικό εμπόριο στο επίκεντρο 

Wall Street: Πτώση με το λιανικό εμπόριο στο επίκεντρο 

Πτωτικά κινούνται στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι τρεις κυριότεροι δείκτες της Wall Street σε μια ημέρα στην οποία το λιανικό εμπόριο ήρθε στο προσκήνιο. Παράλληλα εξελίξεις υπήρχαν και στο πολιτικό μέτωπο, με το Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι θα θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για να διεκδικήσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones κινείται οριακά χαμηλότερα του μηδενός, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,63%, με το Nasdaq να καταγράφει απώλειες περί του 1,60%. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου σε μηνιαία βάση στο 1,3%, όταν τον Σεπτέμβριο έμειναν αμετάβλητες κι έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 1%.

Τα θετικά αυτά στοιχεία έρχονται σε συνέχεια των χθεσινών για τις τιμές παραγωγού που αποκλιμακώθηκαν σημαντικά σε μηνιαία βάση τον περασμένο μήνα στο 0,2%, αλλά και αυτά για τον πληθωρισμό την περασμένη εβδομάδα ο οποίος επίσης αποκλιμακώθηκε στο 7,7%, από 8,2% τον Σεπτέμβριο. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης δημοσίευσε τα αποτελέσματά της η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης, Target, χάνοντας τον στόχο για κέρδη ανά μετοχή και ξεπερνώντας αυτόν για τα έσοδα. Ωστόσο προειδοποίησε ότι το τρέχον τρίμηνο που περιλαμβάνει πολλές γιορτές, τα έσοδά της αναμένεται να πιεσθούν εξαιτίας του πληθωρισμού που ροκανίζει τα εισοδήματα των καταναλωτών. 

Οι προειδοποιήσεις αυτές έστειλαν τη μετοχή της στον πάτο διαγράφοντας 15%, ενώ απώλειες σημείωσαν και οι μετοχές άλλων μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης, όπως της Macy’s και της Gap.

Η καθοδική αυτή αντίδραση του κλάδου της λιανικής πώλησης έχει συμπαρασύρει ολόκληρο το αμερικανικό χρηματιστήριο. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News