Business & Finance Τρίτη 15/11/2022, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επέστρεψε στα κέρδη μετά τις χθεσινές απώλειες 

Wall Street: Επέστρεψε στα κέρδη μετά τις χθεσινές απώλειες 

Σε άνοδο επέστρεψαν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street μετά τη χθεσινή πτώση που σημείωσαν, με τα μακροοικονομικά στοιχεία να επανέρχονται στο προσκήνιο. Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωνε αισθητές απώλειες, ωστόσο μετά τις δηλώσεις της αξιωματούχου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Λάελ Μπρέιναρντ, με τις οποίες έκανε λόγο για επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων, οι απώλειες περιορίσθηκαν.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,85%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,55%, ενώ ο Nasdaq πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 2,45%.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο οι οποίες αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 0,2%. Η μικρή αυτή αύξηση υποδεικνύει μια αποκλιμάκωση των τιμών στις πρώτες ύλες και έρχεται λίγες ημέρες αφότου τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι επιβραδύνθηκε και μάλιστα περισσότερο του αναμενομένου. 

Οι τιμές παραγωγού αποτελούν προπομπό για την πορεία του πληθωρισμού, καθώς το κόστος μετακυλίεται στους τελικούς καταναλωτές, όταν αυξάνονται οι τιμές των πρώτων υλών. 

Από την άλλη οι χθεσινές δηλώσεις της Μπρέιναρντ έρχονται μία μόλις ημέρα αφότου άλλος μέλος του δ.σ. της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε ότι το ζητούμενο δεν είναι ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων τη δεδομένη στιγμή αλλά το πότε θα κλείσει αυτός ο κύκλος των επιτοκιακών αυξήσεων του οποίου το κλείσιμο δεν προβλέπεται να έρθει σύντομα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News