Business & Finance Δευτέρα 12/09/2022, 20:25
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Πάνω από τα 22.000 δολάρια – Με πιο γρήγορο ρυθμό αυξάνεται το Ether

Bitcoin: Πάνω από τα 22.000 δολάρια – Με πιο γρήγορο ρυθμό αυξάνεται το Ether

Πάνω από τα 22.000 δολάρια κινήθηκε σήμερα το bitcoin, συνεχίζοντας το ράλι του εν αναμονή των αυριανών στοχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αλλά και την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του δικτύου του Ethereum. 

Το bitcoin διαμορφωνόταν ενδοσυνεδριακά στα 22.290 δολάριακ, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk. Aφού υποχώρησε κάτω από τα 19.000 δολάρια την προηγούμενη Τετάρτη, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, το bitcoin έχει έκτοτε σημειώσει ράλι 17%. 

Ωστόσο, από τις αρχές του έτους έως σήμερα, το bitcoin καταγράφει απώλειες άνω του 50%, ενώ περίπου 2 τρισ.δολάρια έχουν εξανεμιστεί από την αγορά cryptos από τα ιστορικά υψηλά του περυσινού Νοεμβρίου. 

Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει με την ανάκαμψη των μετοχών στη Wall Street την προηγούμενη εβδομάδα, καθότι τον τελευταίο καιρό το βασικό κρυπτονόμισμα είναι στενά συνδεδεμένο με τις αγορές μετοχών, ειδικά με το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq. 

Oι επενδυτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων περιμένουν με ενδιαφέρον τα αυριανά στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Αύγουστο. 

Την ίδια στιγμή, η αναβάθμιση του δικτύου του Ethereum, η οποία θα περιορίσει την ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται το δίκτυο για να λειτουργήσει, θα ανοίξει το δρόμο για την ευρύτερη χρήση του ether.

Aπό τα μέσα Ιουνίου, οπότε το ether άγγιξε χαμηλό έτους, η τιμή του έχει ξεπεράσει την αντίστοιχη του bitcoin όσον αφορά στον ρυθμό αύξησης. Το ether έχει ενισχυθεί περισσότερο από 90% από τις 19 Ιουνίου, ενώ το bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 20%. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News