Business & Finance Δευτέρα 12/09/2022, 14:51
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ράλι το Bitcoin: Άνω των 22.000 δολ. ενόψει του Merge

Σε ράλι το Bitcoin: Άνω των 22.000 δολ. ενόψει του Merge

Σε ράλι έχει επιδοθεί σήμερα το Bitcoin, το οποίο άγγιξε υψηλό τριών εβδομάδων ενόψει του Merge, της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης του Ethereum, που αποτελεί το τεχνολογικό θεμέλιο για χιλιάδες πρότζεκτ κρυπτονομισμάτων.

Λίγο πριν τις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το Bitcoin ενισχύεται κατά περίπου 3%, φτάνοντας τα 22.287 δολάρια. Το μεγαλύτερο σε αποτίμηση κρυπτονόμισμα ξεπερνά τα 22.000 δολάρια για πρώτη φορά από τα μέσα Αυγούστου.

Εκτός από την αναμονή για το Merge, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, το ράλι και η σχετικά καλή εικόνα στην αγορά κρυπτονομισμάτων αποδίδεται εν μέρει και στην αξία του δολαριου, που «ξεφούσκωσε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υποχώρησαν οι φόβοι των επενδυτών για το ενδεχόμενο ύφεσης φέτος.

Ωστόσο, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών της αγοράς κρυπτονομισμάτων βρίσκεται το Ether, το οποίο κινείται πτωτικά. Σύμφωνα με το CoinDesk, το Ether, το κρυπτονόμισμα- κλειδί του Ethereum και το δεύτερο μεγαλύτερο σε αποτίμηση ψηφιακό νόμισμα, υποχωρεί κατά 0,89% και η τιμή του ανέρχεται περίπου στα 1.756 δολάρια.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του CoinMarketCap, η αποτίμηση της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 1,07 τρισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 1,2% περίπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Υπενθυμίζεται πως μόλις την περασμένη Τετάρτη, η αποτίμηση της αγοράς διολίσθησε κάτω από το 1 τρισ. δολάρια, καθώς το Bitcoin «φλέρταρε» με χαμηλά του έτους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Cryptos: Τι είναι το «Merge» – Αναβίωση ή καταδίκη της αγοράς;

Η «σφαγή του γουρουνιού»: Το νέο κόλπο των απατεώνων και πώς να προστατευτείτε

Το crypto.com της έστειλε κατά λάθος 10,5 εκατ. δολάρια – Τι έκανε μετά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News