Business & Finance Δευτέρα 1/08/2022, 11:16
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ του Ιουλίου με ώθηση από τις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Συνεχίζεται το θετικό μομέντουμ του Ιουλίου με ώθηση από τις τράπεζες

Με τη φόρα και το θετικό μομέντουμ του Ιουλίου εισέρχεται στον Αύγουστο το Χρηματιστήριο Αθηνών, επεκτείνοντας έτσι το ανοδικό του σερί στις πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις. Αν δεν υπήρχε «διάλειμμα» στις 25 Ιουλίου, τότε το ελληνικό χρηματιστήριο θα μετρούσε ένα διάστημα έντεκα συναπτών συνεδριάσεων στις οποίες θα είχε σημειώσει κέρδη.  

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παρά το αρνητικό ξεκίνημα κι ερχόμενη έπειτα από έναν καταστροφικό Ιούνιο, ολοκλήρωσε τον Ιούλιο τον μήνα που σηματοδοτεί και την έναρξη του β΄ εξαμήνου για κάθε έτος, ενισχυμένη κατά 5,01%.

Τα κέρδη αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να περιορισθούν οι απώλειες από την έναρξη του τρέχοντος έτους στο -3,97% και η πορεία του Αυγούστου θα κρίνει αν θα συρρικνωθούν ή θα διευρυνθούν οι απώλειες αυτές. 

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης σημειώνει άνοδο 0,88%, έχει ανέβει στις 858,57 μονάδες και χρειάζεται ελάχιστη περαιτέρω ώθηση για να «πατήσει» στη ζώνη των 860 μονάδων. 

Ο τζίρος σε καλοκαιρινούς ρυθμούς και στα 5,7 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών διαμορφούμενο στα 2,5 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταβάλλει προσπάθειες να αγγίξει το +1,20%, με τον Mid Cap να κινείται εμφανώς χαμηλότερα στο +0,27%. 

Άλμα της τάξεως του +3,04% πραγματοποιεί ο τραπεζικός δείκτης, καθώς οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών εμφανίζουν τα περισσότερα κέρδη μεταξύ εκείνων της υψηλής κεφαλαιοποίησης (Alpha Bank 3,17%, Πειραιώς 3,07%, Εθνική 2,69%, Eurobank 2,26%). 

Μικρού εύρους πιέσεις δέχεται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ υποχωρώντας κατά 1,12%, ενώ περί του -1% είναι οι απώλειες που καταγράφει η μετοχή της Jumbo. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τιμές Ενέργειας: Οι τελικοί τιμοκατάλογοι των εταιρειών για τον Αύγουστο

Σκέψεις στήριξης της βιομηχανίας για τη μείωση κατανάλωσης αερίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News