Business & Finance Τετάρτη 29/06/2022, 15:27
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: «Παλεύει» να κρατήσει τα 20.000 δολάρια το Bitcoin

Κρυπτονομίσματα: «Παλεύει» να κρατήσει τα 20.000 δολάρια το Bitcoin

Κάτω από τα 20.000 δολάρια υποχώρησε πρόσκαιρα το Bitcoin, καθώς η αγορά συνεχίζει να δέχεται μακροοικονομικές πιέσεις, αλλά και πιέσεις από τα προβλήματα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Coindesk, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα καταγράφει απώλειες της τάξης του 4,42% το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχοντας όμως ανακάμψει ελαφρώς πάνω από τα 20.000 δολάρια.

Απώλειες καταγράφονται κατά μήκος του ταμπλό, συμπεριλαμβανομένου του Ether, το οποίο υποχωρεί κατά 8,92% στα 1.119 δολάρια λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Το Bitcoin παρουσιάζει πολύ στενό εύρος τιμής τις τελευταίες δύο εβδομάδες και σε κάθε περίπτωση εμφανίζει μεγάλες δυσκολίες να υπερβεί τα 22.000 δολάρια.

Πρόκειται εν μέρει για αποτέλεσμα των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων, τις οποίες οι κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον πλανήτη προσπαθούν να καταπολεμήσουν με αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Η κατάσταση δημιουργεί έντονες ανησυχίες για ύφεση στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και αλλού, επιβαρύνοντας τα χρηματιστήρια παγκοσμίως, αλλά και τα κρυπτονομίσματα.

Η κατάρρευση των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες ανέδειξε «ρωγμές» και προβλήματα ρευστότητας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον σχετικό κλάδο. Ενδεικτικά, η Celsius σταμάτησε τις αναλήψεις για τους χρήστες της, επικαλούμενη «ακραίες συνθήκες στην αγορά». Επίσης, η πλατφόρμα ανταλλαγής CoinFlex σταμάτησε τις αναλήψεις για τους χρήστες, αφότου ένας πελάτης αδυνατούσε να αποπληρώσει το χρέος του στην εταιρεία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

JP Morgan: Προειδοποιεί για πιέσεις στο Bitcoin από τους «εξορύκτες»

Τράπεζα της Αγγλίας: Oι tech που θα επιβιώσουν της κρίσης των cryptos, θα γίνουν οι αυριανές Amazon

Κρυπτονομίσματα: Χάκερς έκλεψαν 100 εκατ. δολάρια από το Horizon Bridge

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News