Business & Finance Τρίτη 15/03/2022, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη με κέρδη κόντρα στο γενικευμένο πτωτικό κλίμα 

Wall Street: Έναρξη με κέρδη κόντρα στο γενικευμένο πτωτικό κλίμα 

Με τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο να καταγράφουν απώλειες και τις τιμές παραγωγού τον Φεβρουάριο να εξακολουθούν να καταγράφουν ιστορικό υψηλό ρεκόρ, η Wall Street κόντρα σε όλα τα προγνωστικά έχει εκκινήσει τη σημερινή συνεδρίαση καταγράφοντας κέρδη. 

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 1%, μεγαλύτερη είναι η ενίσχυση που παρουσιάζουν οι S&P 500 και Nasdaq της τάξεως του 1,31% και 1,92% αντίστοιχα. 

Οι επενδυτές στις διεθνείς αγορές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής τόσο από τις εξελίξεις από την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, όσο και από την προσμονή για τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ η οποία αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη.

Ωστόσο, οι ομόλογοί τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δεχ δείχνουν την ίδια διάθεση και οδηγούν τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε κέρδη. 

Οι μετοχές των Big Tech έχουν προσελκύσει σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον κι έτσι μοιραία συμπαρασύρουν και το αμερικανικό χρηματιστήριο με την ανοδική τους ορμή. 

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών όπως και ολόκληρος ο κλάδος, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σήμερα πραγματοποιούν βουτιά της τάξεως του 6%. 

Άπαντες έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς αύριο έχει προεξοφληθεί από τις χρηματαγορές και τους αναλυτές ότι θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τη ζώνη του 0%-0,25%, μια αύξηση που θα είναι η πρώτη για τη Fed από το 2018. 

Οι αγορές και οι επενδυτές έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχει έρθει η ώρα της ολοκλήρωσης του κύκλου της υπερχαλαρής νομισματικής πολιτικής και του φθηνού χρήματος, καθώς πλέον με τον πληθωρισμό να κινείται αχαλίνωτος, για τις κεντρικές τράπεζες είναι μονόδρομος η σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής. 

Προς επίρρωση των επιδεινούμενων οικονομικών συνθηκών, ήρθε η σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας με τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, οι οποίες σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022 έτρεξαν με ρυθμό 0,8%, ωστόσο σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021 παρέμειναν στο 10%, επίπεδο που συνιστά ρεκόρ για μεταβολή σε ετήσια βάση. 

 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News