Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 19:58
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ Φρανκφούρτη και Παρίσι

Οι επενδυτές σε μια ημέρα που απουσίαζαν οι σημαντικές εξελίξεις έδειξαν τη σαφή τους προτίμηση στις μετοχές

Ευρώπη: Σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ Φρανκφούρτη και Παρίσι

Η θετική ορμή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συνεχίσθηκε και σήμερα, όπου για άλλη μια συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές και οι δείκτης ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά ρεκόρ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε κατέγραψε νέο ρεκόρ κλείνοντας στις 489,26 μονάδες έπειτα από άνοδο 017%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έκανε ένα πέρασμα από τις 490,44 μονάδες.

Τα κέρδη της τάξεως του 0,61% έφεραν τον γερμανικό DAX σε νέο ρεκόρ στις 16.247,86 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 που ενισχύθηκε κατά 0,34% σημείωσε με τη σειρά του νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 7.152,60 μονάδες.

Οι επενδυτές σε μια ημέρα που απουσίαζαν οι σημαντικές εξελίξεις έδειξαν τη σαφή τους προτίμηση στις μετοχές, γυρνώντας την πλάτη τους στα κρατικά ομόλογα οι αποδόσεις των οποίων έμειναν σχεδόν αμετάβλητες.

Στη διάρκεια της ημέρας, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το γ΄ τρίμηνο, το οποίο αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2%, ρυθμός που ήταν σύμφωνος με τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών ήταν από εκείνους που ξεχώρισαν, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο της Vodafone τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενομένου, ενώ η εταιρεία αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις αναφορικά με τις ταμειακές της ροές. 

Από τις μετοχές που τράβηξαν το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν αυτή της γαλλικής εταιρείας πολυτελών ειδών, Kering, μετά την πρόβλεψη ότι τα έσοδά της για το 2021 θα είναι ίδια ή και περισσότερα σε σχέση με αυτά πριν από την πανδημία. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News