Business & Finance Σάββατο 24/07/2021, 19:16
ΑΓΟΡΕΣ

Αναλυτές: Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών θα επιστρέψουν σε άνοδο

Αναλυτές: Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών θα επιστρέψουν σε άνοδο

Aρνητικοί απέναντι στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα παραμένουν οι κορυφαίοι επενδυτές της αγοράς σταθερού εισοδήματος, λέγοντας ότι το ράλι αυτής της εβδομάδας δημιουργεί μία εσφαλμένη εντύπωση βαθιάς ανησυχίας ως προς τις προοπτικές της οικονομίας. 

Η BlackRock και η JPMorgan Asset Management είναι μεταξύ των διαχειριστών ενεργητικού που συνεχίζουν να ποντάρουν σε άνοδο των αμερικανικών αποδόσεων παρότι έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά στα οποία είχαν φθάσει στις αρχές του 2021. Οπως και οι περισσότεροι αναλυτές της Wall Street προβλέπουν ανάκαμψη των αμερικανικών αποδόσεων στη 10ετία στο 1,8% έως τα τέλη του έτους από το χθεσινό 1,28%. «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι πραγματική και ότι οι οικονομίες θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν. Οι ομολογιακές αποδόσεις παραμένουν και πάλι υπερβολικά χαμηλές στο σημερινό περιβάλλον. Οι αγορές είναι υπερβολικά απαισιόδοξες ως προς τις προοπτικές της οικονομίας.», αναφέρει ο Σκοτ Τίελ, στρατηγικός αναλυτής της BlackRock. 

Επενδυτές, όπως ο Τίελ, παραδέχονται ότι η αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει πλήξει έως κάποιο βαθμό την αισιοδοξία στις αγορές ομολόγων, όμως υποστηρίζουν ότι οι συνεχιζόμενες αγορές στοιχείων ενεργητικού από τις κεντρικές τράπεζες δημιουργούν ένα περιβάλλον σταθερότητας που ευνοεί την τάση ανάληψης ρίσκου. 

Ο Ιεν Στίλεϊ της JPMorgan Asset Management, αναμένει ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου θα επιστρέψει γύρω στο 1,5% έως 2% έως τα τέλη του έτους. Αυτό είναι ένα επίπεδο που συνάδει με ένα πληθωριστικό περιβάλλον, αναφέρει ο Αντουάν Μπουβέ, στρατηγικός αναλυτής της ING. «Δεν είμαι σίγουρος τι πραγματικά σκέφτεται η αγορά. Απλά, έχει κάποιες αμφιβολίες ως προς την ανάκαμψη της οικονομίας που σημαίνει μεγαλύτερη ζήτηση για ασφαλές ενεργητικό. Αυτό ακριβώς υπάρχει πίσω από την πρόσφατη κίνηση των ομολόγων», εξηγεί ο αναλυτής. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News