Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 21:39
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών πετρελαίου εξανέμισε τα κέρδη της εβδομάδας

Η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών πετρελαίου εξανέμισε τα κέρδη της εβδομάδας

Διεύρυναν τις απώλειές τους οι τιμές πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η πολιτεία του Τέξας ετοιμάζεται να θέσει ξανά σε λειτουργία την παραγωγή της μετά τον έντονη κακοκαιρία. Ηδη, οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν αρχίσει προετοιμασίες για να επαναλάβουν τις δραστηριότητές τους σε επίπεδο διύλισης και άντλησης. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο υποχωρεί 1,4% στα 63 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Ν.Υόρκη η τιμή αργού κινείτο στα 59,40 δολάρια με πτώση 1,12%. Σε εβδομαδιαία βάση, η τιμή brent περιόρισε τα κέρδη της μόλις στη μία ποσοστιαία μονάδα, ενώ η τιμή αργού παρέμεινε στάσιμη, παρά το γεγονός ότι και οι δύο τιμές εκτινάχθηκαν στην αρχή της εβδομάδας σε υψηλό άνω του έτους. 

«Η υπαναχώρηση των τιμών αποτελεί διορθωτική κίνηση μετά τη μεγάλη άνοδο των τιμών στη διάρκεια του τρέχοντος μηνός», αναφέρει ο Τζιμ Ριτερμπους, πρόεδρος της Ritterbusch & Associates. Αναλυτές υπολογίζουν τη μείωση της παραγωγής στην πολιτεία του Τέξας από την κακοκαιρία γύρω στα 4 εκατ.βαρέλια ημερησίως και του φυσικού αερίου γύρω στα 21 δισ.κυβικά πόδια. 

Ο αναλυτής της OANDA Κρέγκ Ερλαμ θεωρεί ότι με την ανάκαμψη και την πρόοδο των εμβολίων να έχουν έως τώρα προεξοφληθεί από την αγορά πετρελαίου, λιγοστεύουν οι καταλύτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επόμενη κίνηση. Σε όλα αυτά, λέει ο αναλυτής της StoneX Κέβιν Σόλομον θα πρέπει να προστεθεί και η προοπτική επιστροφής του Ιράν στην αγορά πετρελαίου, ίσως και σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να αρχίσουν συζητήσεις με την Τεχεράνη. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News