Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 19:43
ΑΓΟΡΕΣ

Κλείσιμο εβδομάδας σε υψηλό 3 εβδομάδων για τις ευρωπαϊκές μετοχές 

Κλείσιμο εβδομάδας σε υψηλό 3 εβδομάδων για τις ευρωπαϊκές μετοχές 

Όπως άρχισαν έτσι και την ολοκλήρωσαν την τρέχουσα εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (σημειώνοντας κέρδη), με τις ευρωπαϊκές μετοχές να καταγράφουν τη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα με θετικό πρόσημο. 

Ο Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ενισχυμένος κατά 0,64% στις 414 μονάδες και σε υψηλό τριών εβδομάδων, με τα συνολικά του κέρδη για την εβδομάδα να ανέρχονται στο 1,08%, μετά την άνοδο 3,46% της περασμένης εβδομάδας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υπολείπεται περί του 5% από το ιστορικό υψηλό ρεκόρ του στις 433,90 μονάδες το οποίο σημείωσε στις 19 Φεβρουαρίου πέρυσι. Παράλληλα από το χαμηλό ετών που βρέθηκε τον περασμένο Μάρτιο, εν μέσω ενός πανικού στις αγορές από την πανδημία του κορωνοϊού, έχει ανακάμψει κατά 50%. 

Σήμερα για άλλη μια συνεδρίαση ο τεχνολογικός κλάδος προσέφερε στήριξη στον STOXX 600 με κέρδη 1,20%, ωστόσο δεν είχε την πρωτοκαθεδρία όπως στις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς ο κλάδος με την καλύτερη σημερινή εικόνα ήταν των μέσων μαζικής ενημέρωσης κλείνοντας με άνοδο 1,54%. Πέραν του +1% ενισχύθηκαν ο ασφαλιστικός κλάδος (+1,14%) και των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών (+1,11%).

Κέρδη 0,93% σημείωσε ο κλάδος των τραπεζών, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της ING (+6,71%), μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2020. 

Το σημερινό κλίμα δεν επηρεάσθηκε ούτε από τα στοιχεία για την πορεία της βρετανικής οικονομίας το 2020, με το ΑΕΠ να κάνει βουτιά 9,9%, στη χειρότερη μεταπολεμική επίδοση του Ηνωμένου Βασιλείου. Άλλωστε τα στοιχεία αυτά δεν πτόησαν ούτε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, απεναντίας ήταν αυτό μεταξύ των μεγαλυτέρων της Ευρώπης με τα περισσότερα κέρδη σήμερα, της τάξεως του 0,94%. 

Τη μικρότερη θετική μεταβολή 0,06% τη σημείωσε το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εργασίας, ότι η κυβέρνηση ενέκρινε προσχέδιο για την επιβολή προστίμων στις γερμανικές εταιρείες που συνεργάζονται με προμηθευτές οι οποίοι παραβιάζουν τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα ή επιβαρύνουν το περιβάλλον, να επιβαρύνει τη διάθεση των επενδυτών. 

Τέλος με άνοδο 0,60% και 0,44% ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα χρηματιστήρια σε Παρίσι και Μιλάνο. 
 
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News