Business & Finance Τετάρτη 10/02/2021, 20:23
ΑΓΟΡΕΣ

Η υποχώρηση στη Wall Street επηρέασε και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η υποχώρηση στη Wall Street επηρέασε και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια συνεδρίαση στην οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος της οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνταν ανοδικά. 

Ωστόσο η υποχώρηση των βασικών δεικτών στη Wall Street κι ενώ είχαν προλάβει να σκαρφαλώσουν σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, έδειξε να επηρεάζει του επενδυτές κι έτσι αναστράφηκε το θετικό κλίμα. 

Ο Euro STOXX 600 αποδυναμώθηκε κατά 0,23%, με τους περισσότερους εκ των κυριοτέρων κλάδων του, να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο. 

Για δεύτερη διαδοχική ημέρα ο κλάδος των πρώτων υλών κατέγραψε ισχυρά κέρδη της τάξεως του 2,04%, ωστόσο τα  κέρδη αυτά μαζί με την άνοδο 0,83% του τραπεζικού κλάδου, δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τους υπόλοιπους κλάδους.

Στα «κόκκινα» και ο ενεργειακός κλάδος, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν απτόητες το ανοδικό τους ράλι, με αυτή του μπρεντ να καταγράφει το μακροβιότερο ράλι διάρκειας 9 ημερών σε διάστημα δύο ετών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης απέχει 5% από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ όλων των εποχών το οποίο και σημειώθηκε πριν από έναν χρόνο, ενώ από το χαμηλό ετών στο οποίο βρέθηκε κατά τη διάρκεια της συντριβής του τον Μάρτιο του 2020, έχει καταφέρει να ενισχυθεί κατά 50%. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια αυτό της Φρανκφούρτης παρουσίασε τη χειρότερη εικόνα σήμερα, σημειώνοντας απώλειες 0,56% και ακολούθησε του Παρισιού με πτώση 0,36%, με τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Δεκεμβρίου να λειτουργούν ανασταλτικά για το γαλλικό χρηματιστήριο. 

Απεναντίας με σχετικά ήπια υποχώρηση ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα χρηματιστήρια σε Μιλάνο και Λονδίνο, της τάξεως του 0,15% και 0,11% αντίστοιχα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News