Business & Finance Τρίτη 4/06/2024, 20:00
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτώση με πιέσεις από τον κλάδο ενέργειας και εμπορευμάτων

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτώση με πιέσεις από τον κλάδο ενέργειας και εμπορευμάτων

Υποχώρησαν στη σημερινή συνεδρίαση τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση των τιμών εμπορευμάτων άσκησε πιέσεις στις μετοχές εξόρυξης μετάλλων και ενέργεια, παρότι εξακολουθεί να επικρατεί επιφυλακτικότητα εν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ στη συνεδρίαση της Πέμπτης. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,5%, μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις. 

Ο κλάδος ενέργειας καθοδήγησε τις απώλειες με πτώση 2,6%, αγγίζοντας χαμηλό διμήνου και ακολουθώντας την πτώση άνω του 1% των τιμών πετρελαίου. 

Ο κλάδος πρώτων υλών, στον οποίο ανήκουν οι μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης μετάλλων της Ευρώπης, υποχώρησε 2,3% εν μέσω πτώσης των τιμών μετάλλων, όπως χρυσός και χαλκός. 

Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,8%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο DAX 40 στο Βερολίνο κατέγραψαν απώλειες 0,4% και 1% αντίστοιχα. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η βρετανική ΒΡ υποχώρησε 3,8% από τη στιγμή που η S&P Global υποβάθμισε την προοπτική για την πιστοληπτική αξιολόγηση της εταιρείας. 

Πτώση 3,3% παρουσίασε και η Allianz καθώς η Citigroup υποβάθμισε το γερμανικό ασφαλιστικό όμιλο στη σύσταση «neutral» από «αγορά».

 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News