Business & Finance Δευτέρα 8/04/2024, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Ξεπέρασε τα 2.350 δολάρια ο χρυσός – Συνεχίζει το ράλι

Ξεπέρασε τα 2.350 δολάρια ο χρυσός – Συνεχίζει το ράλι

Ακάθεκτο συνεχίζεται το ράλι του χρυσού, παίρνοντας ώθηση από τους επενδυτές που θέλουν να βγάλουν γρήγορα κέρδη και από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Τα δύο αυτά στοιχεία φαίνεται πως επισκίασαν τα ισχυρά στοιχεία της έκθεσης ανεργίας στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού άγγιξε νωρίτερα νέο ιστορικό υψηλό στα 2.353,81 δολάρια, προτού υποχωρήσει κοντά στα επίπεδα των 2.340 δολαρίων, ενώ τα προθεσμιακά Ιουνίου εκτινάχθηκαν επίσης στο επίπεδο-ρεκόρ των 2.372,45 δολαρίων. Αυτή την ώρα, σταθεροποιούνται πέριξ των 2.356 δολαρίων.

«Αν κοιτάξει κανείς στις τιμές των προθεσμιακών, θα δει σημάδια πια ότι υπάρχει κάποιο κυνήγι δυναμικής στην αγορά…στον βαθμό που βλέπουμε κάποια υπερβολική αισιοδοξία σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του χρυσού σε αυτό το επίπεδο», σχολίασε ο Kyle Rodda, αναλυτής αγορών στην Capital.com.

Καταλύτης του ράλι είναι οι γεωπολιτικές εντάσεις με επίκεντρο την κρίση στη Μέση Ανατολή. Πάντως, λόγω του μεγάλου όγκου αγορών από τις κεντρικές τράπεζες, τις εισροές εξαιτίας ανεβασμένων γεωπολιτικών εντάσεων, αλλά και χάρη στα funds που ψάχνουν γρήγορα κέρδη, το πολύτιμο μέταλλο σημειώνει κέρδη περίπου 12% από την αρχή του έτους.

Μάλιστα, η άνοδος αυτή καταγράφεται παρότι ενισχύονται οι προβλέψεις για μείωση των επιτοκίων δανεισμού φέτος. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από το προσδοκώμενο τον Μάρτιο, το οποίο σημαίνει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να καθυστερήσει τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής φέτος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Xρυσός: Οι επενδυτές ζητούν αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο χρυσός: Οι δύο παράγοντες πίσω από το ράλι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News