Business & Finance Δευτέρα 25/03/2024, 17:47
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Παύση στην πορεία προς το ρεκόρ με μικρή υποχώρηση

Wall Street: Παύση στην πορεία προς το ρεκόρ με μικρή υποχώρηση

Μικρή υποχώρηση σημειώνουν οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, στο άνοιγμα μιας πιο σύντομης χρηματιστηριακής εβδομάδας ενόψει του Πάσχα των Καθολικών.  

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση ύψους 0,24% στις 39.381 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,23% στις 5.222 μονάδες και ο Nasdaq μειώνεται 0,32% στις 16.376 μονάδες.

Παρά τα παραπάνω, η αγορά βρίσκεται σε τροχιά προς τον πέμπτο συνεχή μήνα κερδών, με τους βασικούς δείκτες να οδεύουν σε υψηλά όλων των εποχών την περασμένη εβδομάδα.  

Τα εν λόγω κέρδη τροφοδοτήθηκαν από τα τελευταία σχόλια της Fed που διατήρησαν το χρονοδιάγραμμα μείωσης επιτοκίων για φέτος, καθώς και από τον συνεχή επενδυτικό ενθουσιασμό για τις μετοχές τεχνολογίας που απορρέει από τις προόδους στην τεχνητή νοημοσύνη.  

Η μετοχή της Intel υποχωρεί 3%, έπειτα από δημοσίευμα των Financial Times, που αναφέρει ότι η Κίνα θα μπλοκάρει τα τσιπ της σε κυβερνητικούς διακομιστές και υπολογιστές.  

Η μετοχή της United Airlines σημειώνει πτώση 5,5% αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι θα εντείνει τον έλεγχο κατά της αεροπορικής εταιρείας μετά από μια σειρά περιστατικών ασφάλειας.  

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Boeing ενισχύεται πάνω από 1%, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου, Dave Calhoun.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News