Business & Finance Δευτέρα 26/02/2024, 21:15
ΑΓΟΡΕΣ

Εταιρικά ομόλογα ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εκδόσεις τον Φεβρουάριο

Εταιρικά ομόλογα ΗΠΑ: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εκδόσεις τον Φεβρουάριο

Οι εταιρείες blue chip έχουν εκδόσει μέχρι στιγμής ομόλογα αξίας 153 δισ.δολαρίων τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα, καθώς οι επιχειρήσεις σπεύδουν να επωφεληθούν από την υψηλή επενδυτική ζήτηση εν αναμονή των επιτοκιακών μειώσεων. 

Οι εκδόσεις ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ του Φεβρουαρίου, των 150,9 δισ.δολαρίων, που σημειώθηκε πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Το επίπεδο ρεκόρ καταγράφηκε καθώς η εβδομάδα που πέρασε ήταν η πιο δραστήρια σε διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών, εν μέρει λόγω της πληθώρας των ομολογιακών εκδόσεων για την χρηματοδότηση εξαγορών και συγχωνεύσεων. Μάλιστα, άνθρωποι της αγοράς βλέπουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των εταιρικών εκδόσεων το επόμενο διάστημα. 

«Η αγορά θα συνεχίσει να είναι δραστήρια. Δεν βλέπω κάποια ένδειξη ότι η δραστηριότητα αυτή θα μετριαστεί», αναφέρει η Μέγκαν Γκράπερ της Barclays. 

Περίπου 18 επιχειρήσεις προέβησαν σε ομολογιακή έκδοση σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Honeywell International, NatWest Group και KeyCorp. Παρότι ο μήνας αυτός θεωρείται ο πιο δραστήριος Φεβρουάριος έως σήμερα, οι συμφωνίες είναι μικρότερες από τις αντίστοιχες που κτααγράφησαν τον Απρίλιο του 2020, όταν οι εταιρείες είχαν εκδώσει ομόλογα αξίας 285 δισ.δολαρίων. 

Εκτός από την χρηματοδότηση των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η επενδυτική ζήτηση έχει να κάνει και με την προσπάθεια των επενδυτών να κλειδώσουν τις υψηλότερες αποδόσεις προτού η Φέντεραλ Ριζέρβ αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News