Business & Finance Τετάρτη 14/02/2024, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Δειλή ανάκαμψη μετά τη βουτιά

Wall Street: Δειλή ανάκαμψη μετά τη βουτιά

Ανάκαμψη καταγράφεται την Τετάρτη στη Wall Street μετά την ισχυρή πτώση που προκάλεσε την Τρίτη η απροσδόκητη άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας περαιτέρω τις ελπίδες για επικείμενη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ING, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν «κακά νέα» για τη Fed, καθώς βλέπει ότι ο πληθωρισμός παραμένει επίμονα πάνω από τον στόχο του 2%. Παράλληλα, οι αγορές έχουν αφήσει πίσω τους τα στοιχήματα για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Fed τον Μάρτιο, ενώ περιόρισαν τις πιθανότητες για μια τέτοια μείωση τον Μάιο.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,14% και κινείται στις 38.326,15 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,55% στις 4.980,4 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,73% στις 15.768,17 μονάδες.

Σε μεμονωμένες μετοχές την Τετάρτη, οι μετοχές της Lyft καταγράφουν άλμα άνω του 30%, παρά το σημαντικό λάθος στις προβλέψεις για το περιθώριο κέρδους της. Η οικονομική διευθύντρια Erin Brewer αποκάλυψε ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει λανθασμένα μια υπερβολικά υψηλή πρόβλεψη για την ετήσια αύξηση του περιθωρίου κέρδους. Η Brewer δήλωσε ότι η πρόβλεψη για το περιθώριο κέρδους για το 2024 προέβλεπε στην πραγματικότητα μια πιο μετριοπαθή αύξηση 50 μονάδων βάσης, σε αντίθεση με την προηγουμένως ανακοινωθείσα επέκταση 500 μονάδων βάσης. Ωστόσο, τα αποτελέσματα παραμένουν θετικά για την εταιρεία κοινής χρήσης οχημάτων, αφού δήλωσε ότι η έναρξη της τρέχουσας οικονομικής περιόδου ανοίγει το δρόμο για «το πρώτο μας πλήρες έτος με θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές».

Παράλληλα, οι μετοχές της Uber ενισχύονται κατά 10% μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει ίδιες μετοχές αξίας έως και 7 δισ. δολαρίων, στο πρώτο της σχέδιο επιστροφής κεφαλαίων στους μετόχους μετά την επίτευξη λειτουργικών κερδών και σταθερά θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών το 2023.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News