Business & Finance Τρίτη 6/02/2024, 20:23
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη με ώθηση από την ενέργεια

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη με ώθηση από την ενέργεια

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600, καθώς τα ισχυρά κέρδη της ΒΡ από τη στιγμή που οι υψηλές τιμές αργού ώθησαν σε άνοδο τον πετρελαϊκό γίγαντα. Την ίδια στιγμή, οι επενδυτές ικανοποιήθηκαν ιδιαίτερα από τα νέα μέτρα στήριξης της Κίνας για την χρηματιστηριακή αγορά της. 

Ο STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,7%, ενώ ο επιμέρους δείκτης για την ενέργεια καθοδήγησε τα κέρδη με 2,1%, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών πετρελαίου. 

Η ΒΡ ενισχύθηκε 5,5% αφότου ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο και επιτάχυνε τον ρυθμό επαναγοράς ιδίων μετοχών της. 

Επίσης, οι όμιλοι εξόρυξης μετάλλων με μεγάλη έκθεση στην κινεζική αγορά σημείωσαν άνοδο 1,4% εν μέσω αναζωπύρωσης των συζητήσεων για μέτρα στήριξης από το Πεκίνο, ενώ άνοδο 1,4% σημείωσε και η βαριά βιομηχανία. 

Ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη εκτινάχθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, κλείνοντας με άνοδο 0,8%, χάρη στα κέρδη 3,2% της Siemens Energy. O CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 0,65%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,9%, καθώς έχει μεγάλο άνοιγμα στην ενέργεια. 

Λειτουργώντας ως καταλύτης για τα κέρδη, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρώ επέστρεψαν σε πτώση, με το κόστος δανεισμού στη γερμανική 10ετία στο 2,29%. 

Από τις 85 εισηγμένες στο δείκτη STOXX 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου μέχρι στιγμής, το 55,3% έχουν παρουσιάσει στοιχεία καλύτερα των προσδοκιών. 

 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News