Business & Finance Τετάρτη 24/01/2024, 22:15
ΑΓΟΡΕΣ

Meta: Η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

Meta: Η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

Η κεφαλαιοποίηση της Meta ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η μετοχή ενισχύθηκε άνω του 2% και έφτασε περίπου τα 396 δολάρια εν μέσω του ράλι της τεχνολογίας.

Η Meta ξεπέρασε για τελευταία φορά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιοποίηση το 2021, που ήταν επίσης η πρώτη φορά που πέρασε το ορόσημο. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η χρηματιστηριακή της αξία πλησίασε τα 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η ραγδαία άνοδος των μετοχών της εταιρείας έρχεται μετά από μια αύξηση σχεδόν 200% πέρυσι, όταν ο διευθύνων σύμβουλος Mαρκ Ζάκερμπεργκ θέσπισε μέτρα μείωσης του κόστους που προκάλεσαν περικοπές σε περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας. Ο Ζάκερμπεργκ περιέγραψε το 2023 ως «έτος αποδοτικότητας» αφού η μετοχή του έπεσε κατακόρυφα σε χαμηλό έξι ετών το 2022.

Οι μετοχές της Meta έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 12% από έτος μέχρι σήμερα.

Οι μέτοχοι είναι θετικά διακείμενοι απέναντι στη Meta, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι η Meta θα αποκτήσει 350.000 κάρτες γραφικών H100 από την Nvidia
μέχρι το τέλος του έτους καθώς και «σχεδόν 600.000 ισοδύναμα υπολογισμού H100», υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία ξοδεύει δισεκατομμύρια δολάρια για τις προσπάθειές της για τεχνητή νοημοσύνη.

Η Meta θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου την 1η Φεβρουαρίου.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκές μετοχές: Κέρδη 1,2% με «άρωμα» τεχνολογίας

Microsoft: Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News