Business & Finance Πέμπτη 2/02/2023, 21:12
ΑΓΟΡΕΣ

Meta: Άλμα 25% για τη μετοχή της – Η καλύτερη ημερήσια επίδοση 10ετίας

Meta: Άλμα 25% για τη μετοχή της – Η καλύτερη ημερήσια επίδοση 10ετίας

Άλμα 25% σημείωσε η μετοχή της Meta, του μητρικού ομίλου του Facebook, οδεύοντας προς την καλύτερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια 10ετίας, με ορισμένους αναλυτές να προχωρούν σε επενδυτική αναβάθμιση της μετοχής στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τα έσοδα τέταρτου τριμήνου και των πιο αισιόδοξων προγνωστικών από τον διευθύνοντα σύμβουλο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. 

Η μετοχή της Meta εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2022, λίγο πριν ανακοινώσει τα ιδιαίτερα αρνητικά στοιχεία για την κερδοφορία τρίτου τριμήνου του 2022 που έκαναν πολλούς αναλυτές της Wall Street να αμφισβητήσουν ανοικτά την ηγεσία του Ζάκερμπεργκ. Τώρα, ο τόνος είναι πολύ διαφορετικός από τη στιγμή που η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις με έσοδα ύψους 32,17 δισ.δολαρίων. 

Ο αναλυτής Barton Crockett της Rosenblatt αναβάθμισε την αξιολόγηση της Meta στην κατηγορία buy, θέτοντας ως στόχο για την τιμή μετοχής της τα 220 δολάρια και λέγοντας ότι τώρα έχει πειστεί ότι η αποτίμησή της είναι ελκυστική. 

Αντίστοιχα, ο Michael Morris της Guggenheim αναθεώρησε ανοδικά το στόχο για την τιμή μετοχής της στα 210 δολάρια, διατηρώντας τη σύσταση αγοράς, επικαλούμενος εν μέρει το χαμηλότερο κόστος.

Τα σχόλια Ζάκερμπεργκ έγιναν με ιδιαίτερη ικανοποίηση δεκτά από τους αναλυτές, λίγους μόλις μήνες αφότου ο συνιδρυτής της Meta ανέλαβε την ευθύνη για την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. «Το σημείο αναφοράς της διαχείρισης για το 2023 είναι το “Έτος Αποδοτικότητας» και επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στο να γίνουμε μία πιο ισχυρή επιχείρηση». 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Ώθηση από τη Meta παίρνει η Wall Street – Ανακούφιση μετά την απόφαση Fed

Facebook: Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού έμπαινε καθημερινά τον Δεκέμβριο

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News