Business & Finance Δευτέρα 8/01/2024, 12:51
ΑΓΟΡΕΣ

Boeing: Κατρακυλά η μετοχή μετά την καθήλωση των 737 Max 9

Boeing: Κατρακυλά η μετοχή μετά την καθήλωση των 737 Max 9

Κατρακυλά προσυνεδριακά η μετοχή της Boeing, μετά την έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφους 737 Max 9 της Alaska Airlines λόγω αποκόλλησης παραθύρου. Ως αποτέλεσμα του περιστατικού που συνέβη την Παρασκευή, οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν προσωρινή καθήλωση όλων των αεροσκαφών αυτού του τύπου στις ΗΠΑ, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Η οδηγία αφορά συνολικά 171 αεροσκάφη και παρότι σπανίως εκδίδεται μαζική καθήλωση μεγάλου τύπου αεροπλάνων, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να παρακολουθεί στενά τα Boeing 737 Max μετά τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα πριν από πέντε χρόνια.

Ο Russ Mould, διευθυντής επενδύσεων στην εταιρεία AJ Bell, δήλωσε ότι το περιστατικό της Παρασκευή είναι μόνο το τελευταίο από μία «σειρά προβλημάτων για την εταιρεία». Μιλώντας στο CNBC υποστήριξε ότι οι αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν 737 Max θα εξετάσουν πολύ σοβαρά τις μελλοντικές τους απαιτήσεις στα αεροσκάφη.

Αυτή την ώρα, η μετοχή της Boeing στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διολισθαίνει κατά τουλάχιστον 8,63% προσυνεδριακά. Σημειώνεται ότι η μετοχή της γαλλικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus, ανεβαίνει κατά τουλάχιστον 2,2%. 

«Όπως είναι φυσικό υπάρχουν ερωτήματα για τους ελέγχους ασφαλείας και εάν η Boeing προσπαθεί να κάνει υπερβολικά πολλά πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Mould στο CNBC. «Η διοίκηση της Boeing θα δεχθεί σημαντική πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές και τους πελάτες, προκειμένου να εξηγήσει τι συμβαίνει, το οποίο σημαίνει σημαντικά εμπόδια στις δραστηριότητές της. Δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι επενδυτές έσπευσαν να πουλήσουν τις μετοχές τους, καθώς οι κίνδυνοι για το επενδυτικό κοινό εκτινάχθηκαν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η FAA καθηλώνει τα Boeing 737 MAX 9 για ελέγχους ασφαλείας

Κρότος, αγωνία και τρεμοπαίξιμο στα φώτα: «Άρχισα να στέλνω μηνύματα στους αγαπημένους μου».

Alaska Airlines: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της – Αποκολλήθηκε παράθυρο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News