Business & Finance Πέμπτη 28/12/2023, 11:26
ΑΓΟΡΕΣ

Στασιμότητα με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο – Σε αναμονή για το 2024

Στασιμότητα με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο – Σε αναμονή για το 2024

Στασιμότητα και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών επικρατούν στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το πρόσημο σε κάθε περίπτωση να διατηρείται θετικό και να γίνεται νέα προσπάθεια για τις 1.300 μονάδες. Οι ρυθμοί είναι υποτονικοί λόγω των ημερών, με τον τζίρο να διαμορφώνεται ελαφρώς άνω των 3 εκατ. ευρώ λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης. 

Αυτή την ώρα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι σχεδόν αμετάβλητος, ενώ διόρθωση διαφαίνεται στις τράπεζες, οι οποίες αποτέλεσαν στήριγμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Από τις μετοχές του large cap αξίζει να σημειωθεί η ΔΕΗ, η οποία καταγράφει άνοδο, αφότου ανακοίνωσε χθες συνεργασία με τους ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία υπεράκτιου αιολικού πάρκου ανοικτά της Αλεξανδρούπολης.

Αυτές τις ημέρες πάντως υπάρχουν ενδείξεις stock picking ενόψει του νέου έτους, το οποίο αναμένεται να φέρει «φρέσκο» επενδυτικό ενδιαφέρον, αφενός διότι οι συστημικές τράπεζες πρόκειται να κόψουν μέρισμα μετά από 15 χρόνια, αφετέρου διότι βρίσκονται προ των πυλών μεγάλες δημόσιες προσφορές (Autohellas, Intralot, «Ελ. Βενιζέλος», Lamda Malls, Noval Properties). Επίσης, το δεύτερο εξάμηνο του 2024 η ΕΚΤ ενδέχεται να προχωρήσει σε μειώσεις των επιτοκίων δανεισμού. 

Σε κάθε περίπτωση,  ο γενικός δείκτης κλείνει τη χρονιά σε υψηλά επτά ετών και κοντά στα υψηλά έτους, έχοντας καταγράψει αποδόσεις κοντά στο 39%. 

Στο μεταξύ, οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σήμερα με μικρά κέρδη, καθώς το year end rally φέρνει τα χρηματιστήρια κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ, λίγο πριν από το κλείσιμο του έτους.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρή άνοδος κοντά στο ιστορικό ρεκόρ

ΔΕΗ: Deal με Ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά για υπεράκτιο αιολικό πάρκο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News