Business & Finance Παρασκευή 20/10/2023, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές – Προς μεγάλη εβδομαδιαία πτώση

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές – Προς μεγάλη εβδομαδιαία πτώση

Με βαριές απώλειες άνω του 1% άνοιξαν σήμερα οι συνεδριάσεις στις ευρωαγορές, οι οποίες οδεύουν προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του τελευταίου τριμήνου.

Υπό τη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και μετά τα χθεσινά σχόλια του προέδρου της Fed, Jerome Powell, για τον πληθωρισμό, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν τη συνεδρίαση στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου επταμήνου.

Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση της τάξης του 1,11%. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά τουλάχιστον 1,2%, ο γαλλικός CAC κατά 1,33%, ο ιταλικός FTSE MIB κατά 1,13% και ο αγγλικός FTSE 100 κατά περίπου 0,54%.

Το επενδυτικό κλίμα έχει επιδεινωθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, το οποίο αντανακλάται στις προσεκτικές κινήσεις των traders, αλλά και τους χαμηλούς τζίρους που σημειώνουν τα χρηματιστήρια τις τελευταίες ημέρες. Επί τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις, οι απώλειες εν μέσω των εξελίξεων στο μεσανατολικό είναι τεράστιες. 

Χθες, ο επενδυτικός κόσμος απέκτησε και μία επιπλέον ανησυχία, σχετικά με τα επόμενα βήματα των κεντρικών τραπεζών. Ο Powell, σε έναν ευρέως αναμενόμενο σχολιασμό για την πορεία της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, αναγνώρισε μεν τα πρόσφατα σημάδια μείωσης του πληθωρισμού, αλλά είπε ότι η επιβράδυνση των τιμών δεν είναι ακόμη αρκετή για να καθορίσει μια πτωτική τάση. Τόνισε μάλιστα ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι «αποφασιστική» στη δέσμευσή της για τον στόχο του 2%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Powell: Εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός ο πληθωρισμός

BofA: Οι επενδυτές έγιναν «αρκούδες» – Κοντά σε σήμα αγοράς οι μετοχές

Janet Yellen: Τα υψηλότερα επιτόκια μπορεί να επιμείνουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News