Business & Finance Δευτέρα 15/05/2023, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Θετικό άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της αβεβαιότητας για το ταβάνι του χρέους στις ΗΠΑ και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία

Θετικό άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της αβεβαιότητας για το ταβάνι του χρέους στις ΗΠΑ και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, που οδηγεί σε δεύτερες κάλπες, ενώ οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,30% με στηρίγματα τις τράπεζες και τις εταιρείες ταξιδίου και αναψυχής, ενώ ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, κερδίζει 0,36%. Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,28%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,52%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,29%. Στον Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,49%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει οριακές απώλειες.

Η μετοχή της AXA σημείωνει ισχυρή άνοδο αφού η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης δήλωσε ότι οι πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2%, καθώς η ανάπτυξη των ασφαλειών ακινήτων και ατυχημάτων αντιστάθμισε τη μείωση των εσόδων από τα προϊόντα αποταμίευσης στη Γαλλία και την Ιταλία. Κέρδη καταγράφει και η Siemens Energy AG ENR1n.DE αφού ο ενεργειακός όμιλος αύξησε τις προοπτικές πωλήσεών του και οι εκκρεμείς παραγγελίες του σημείωσαν ρεκόρ στα 102 δισ. ευρώ. 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ μεταξύ Λευκού Οίκου και Κογκρέσου. Στη θετική κατεύθυνση λειτουργούν και τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι τιμές χονδρικής στη Γερμανία υποχώρησε ελαφρά τον Απρίλιο, καταγράφοντας την πρώτη πτώση από έτος σε έτος από τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ στη Σουηδία οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News