Business & Finance Τρίτη 9/05/2023, 15:55
ΑΓΟΡΕΣ

Τουρκία: Τραπεζικό ράλι με φόντο τις ελπίδες για νίκη της αντιπολίτευσης

Ο τραπεζικός δείκτης Borsa Istanbul Banks σημειώνει άνοδο 6,5% εκτινάσσοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 14%

Τουρκία: Τραπεζικό ράλι με φόντο τις ελπίδες για νίκη της αντιπολίτευσης

Ράλι καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές στην Τουρκία για δεύτερη ημέρα και ο λόγος είναι ότι ορισμένοι επενδυτές προβλέπουν νίκη της αντιπολίτευσης στις εκλογές που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή. Ο τραπεζικός δείκτης Borsa Istanbul Banks σημειώνει άνοδο 6,5% εκτινάσσοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 14%, στο μεγαλύτερο διήμερο ανοδικό σερί από τις 17 Οκτωβρίου.

Η Turkiye Is Bankasi AS ηγείται των κερδών για τα τραπεζικά ιδρύματα με άλμα 18%, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP κατέχει μερίδιο 28% της τράπεζας, ενώ ο όμιλος Koc Holding AS σημείωσε άνοδο σχεδόν 15%.

«Οι προσδοκίες των επενδυτών για μια νίκη από τον πρώτο γύρο της αντιπολίτευση -η οποία έχει υποσχεθεί επιστροφή σε ορθόδοξη νομισματική πολιτική καθώς και αλλαγή στη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας- έχουν αυξηθεί», ανέφερε ο Gokhan Uskuay, διαχειριστής κεφαλαίων στην Allbatross. Portfoy. «Αυτή η προοπτική ενισχύει ιδιαίτερα τις τραπεζικές μετοχές και τις εταιρείες χαρτοφυλακίου».

Σημειωτέον ότι το μερίδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP στην Isbank κληροδοτήθηκε από τον ιδρυτή της χώρας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη διαθήκη του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικός Τύπος: Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή στην Τουρκία;

Κλίμα πόλωσης στην Τουρκία: Ο Ερντογάν αποκαλεί πότη τον Κιλιτσντάρογλου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News