Business & Finance Τρίτη 25/04/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στη Wall Street με βουτιά της First Republic Bank

Η μετοχή της First Republic Bank καταρρέει με πτώση σχεδόν 30% στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street με βουτιά της First Republic Bank

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street μαζί με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα προκειμένου να διαπιστώσουν πως τα υψηλά επιτόκια και η επιβράδυνση της οικονομίας επηρεάζει τις επιχειρήσεις.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,25% στις 33.791,35 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,74% στις 4.106,4 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,89% στις 11.930,39 μονάδες. Η μετοχή της First Republic Bank καταρρέει με πτώση σχεδόν 30%, ενώ μεγάλες απώλειες καταγράφουν εκ νέου οι περιφερειακές τράπεζες στο σύνολό τους, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η τράπεζα έχασε πάνω από 70 δισ. δολ. σε καταθέσεις μετά τις δραματικές καταρρεύσεις των Silicon Valley Bank και Signature Bank τον Μάρτιο. Στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα των General Motors Co. και PepsiCo Inc. ήρθαν να προστεθούν τα απογοητευτικά αποτελέσματα της United Parcel Service Inc. 

Oι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών με τις Alphabet, μητρική της Google, και Microsoft να τα ανακοινώνουν σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ αύριο θα τα ανακοινώσουν οι Amazon, Meta, μητρική της Facebook. Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ την Πέμπτη αλλά και για τον δείκτη δαπανών προσωπικής κατανάλωσης την Παρασκευή.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρή αύξηση κατέγραψαν οι τιμές πώλησης κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η αρμόδια ομοσπονδιακή αρχή στέγασης της χώρας (FHFA). Οι τιμές παρουσίασαν μηνιαία άνοδο 0,5% έναντι αύξησης 0,1% που είχαν καταγράψει τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια συρρίκνωση 0,1%.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News